Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri, la Timisoara, ca legea privind taxa radio-tv va fi votata de parlamentari in aceeasi forma in care a fost deja adoptata de forul legislativ, daca presedintele Klaus Iohannis o va trimite la reexaminare in Parlament, inainte de promulgare, informeaza Agerpres.

''In cazul in care (presedintele Klaus Iohannis, n.r.) va trimite legea adoptata de Parlament la reexaminare, va spun clar ca legea va fi din nou votata, fara niciun fel de modificare, asa cum a plecat de la Parlament. Va garantez acest lucru. Indiferent daca se intampla in actuala legislatura sau in legislatura viitoare. Nu am niciun fel de dubiu", a afirmat Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, consultarea publica este ''foarte'' utila, dar ea nu poate sa se substituie ''dezbaterilor si deciziilor din forul democratic, care este Parlamentul''.

''Parlamentul a adoptat acest pachet si din punctul nostru de vedere, ca liberali, cred ca este un ansamblu de masuri extrem de util si binevenit. Tarile care au economii prospere sunt tarile care au un sistem fiscal mai lejer, mai usor de administrat si multe din taxele care sunt prevazute a fi anulate, administrarea lor costa mai mult decat veniturile pe care le aduc la buget. Asa incat mi se pare nepotrivit ca sa pui in discutie un astfel de pachet de masuri'', a afirmat copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu.