Consiliul National al PNL a votat, in unanimitate, sa il propuna premier pe Dacian Ciolos dupa alegerile parlamentare din decembrie, in prezenta lui Ciolos, care a sustinut un discurs in fata celo circa 400 de delegati liberali care l-au aplaudat. De asemenea, forul de conducere al liberalilor a votat sa isi asume in programul de guvernare platforma lansata de prim-ministru, Romania 100. Este prima aparitie a lui Ciolos alaturi de PNL. Potrivit unor surse liberale, acesta va fi prezent si la mitiginul organizat duminica de liberali in Piata Revolutiei din Bucuresti.

Dacian Ciolos alaturi de liberaliFoto: Hotnews

Sedinta consiliului a inceput cu intonarea imnului national si s-a incheiat dupa discursul sustinut de presedintele Alina Gorghiu.

Ciolos a laudat PNL in discursul sau pentru ca a aplicat criteriile de integritate in partid.

"Dumneavoastra sunteti un partid politic care am observat inca din faza alegerilor locale ati acceptat sa luati deciziile unor schimbari care pentru unii au fost dureroase, aceea de a renunta la anumite persoane care si-au dedicat viata partidului dar dintr-un motiv sau altul au gresit. Ati pus oameni noi ati aplicat criterii de integritate si ati venit cu oameni noi. Acest lucru imi da convinegera ca putem lucra impreuna. Foarte multa lume care a renuntat sa aiba incredere in politica ar putea fi regrupata pentru a sustine un proiect comun" a sustinut premierul.

"Cred ca avem o sansa sa recastigam increderea oamenilor" a spus Ciolos in aplauzele salii.

Citeste si: Dacian Ciolos, despre maririle de salarii: Necesare, dar daca nu sunt facute responsabil, riscam sa repetam istoria / Trebuie sa explicam oamenilor ca prin asta ne riscam viitorul

Reuniunea s-a incheiat dupa doar 40 de minute. Gorghiu si-a inceput discursul afirmand ca se simte bine cu Ciolos in sala. "Vom castiga alegerile!" a clamat ea, aplaudata puternic. In incheierea discursului, liderul PNL i-a adresat si un mesaj lui Liviu Dragnea: "Nu veti fi premier!" a spus ea.

De semnalat si faptul ca la aceasta reuniune nu s-a mai auzit fostul imn PDL "Verde-nrourat", asa cum se intampla la alte astfel de reuniuni ale PNL.

Sala s-a golit in jurul orei 17.35, iar delegatii impreuna cu premierul au trecut intr-un hol. Ciolos a fost inconjurat de grupuri intregi de delegati liberali dornici sa se fotografieze cu premierul: