Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marti seara la Antena 3 ca nu vrea sa faca guvernare cu UDMR. In replica, presedintele executiv al uniunii a precizat pentru News.ro ca nu este deranjat de declaratie, insa a amintit de de un moment din 2004, cand, intr-o emisiune televizata, Emil Boc si Gheorghe Funar au jurat cu mana pe Biblie ca nu vor colabora cu UDMR.

Intrebat care ar fi partidele cu care PSD ar dori sa guverneze in alianta dupa alegerile din 11 decembrie si daca UDMR se afla printre acestea, Liviu Dragnea a raspuns: "Primul si singurul: ALDE. Nu vreau sa facem alianta cu UDMR la guvernare. Punct. Sper ca, impreuna cu ALDE, sa avem suficiente voturi pentru a guverna Romania".

"Pentru noi, problema guvernarii se discuta dupa 11 decembrie. Am spus clar din august, cand am inceput pregatirile pentru campanie, ca nu ne intereseaza ce se va intampla dupa 11 decembrie decat in data de 12 decembrie. Acum ne concentram sa avem o reprezentare puternica si proportionala in Parlament. In Romania am mai avut un presedinte de partid care a pus mana pe Biblie, a spus ca nu va guverna cu UDMR si dupa cateva luni am avut impreuna cu dansul o guvernare fructuoasa¬, a declarat Kovacs Peter.

Acesta a explicat ca este prematura o discutie de acest fel si ca, in esenta, partidele care nu vor reusi sa aiba o majoritate solida in Parlament, vor colabora cu UDMR, asa cum s-a intamplat de mai multe ori in ultimii 26 de ani.

"Pentru mine e foarte clar: domnul Dragnea si oricine va guverna cu UDMR, daca sigur suntem si noi de acord, daca are nevoie de voturile noastre pentru a avea o majoritate solida. Politica este din acest punct de vedere o matematica simpla si domnul Dragnea, dupa 11 decembrie, va vedea ce reprezentare, va vedea daca singur sau cu ALDE poate sa formeze Guvernul, daca are nevoie de sustinere din alta arte si, desigur, si pe cealalta parte PNL va avea aceeasi situatie. Este prematur la inceputul lui noiembrie sa spunem 'cu asta da, cu asta nu' Vom vedea situatia din Parlament si atunci vom putea lua o decizie", a mai spus presedintele executiv al UDMR.

Kovacs Peter a explicat ca nu este deranjat de declaratia lui Liviu Dragnea si ca discutiile despre orice fel de colaborare, cu orice partid, pot incepe doar dupa alegerile din 11 decembrie.

"Eu nu pot sa gandesc cu capul domnului Dragnea, dar vad un singur lucru: de 26 de ani, partidele care au nevoie de voturile UDMR din parlamente sunt deschise catre dezideratele comunitatii maghiare. Cei care sunt in opozitie fata de UDMR incearca sa joace cartea nationalismului. Cred ca dupa 12 decembrie vom putea sa stam la masa tratativelor pentru ca acum este prematur sa facem declaratii transante. Nu ma deranjeaza ce a spus domnul Dragnea. Am dormit foarte bine dupa ce am citit aceasta declaratie", a mai spus presedintele executiv al UDMR.