Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a raspuns, marti, afirmatiilor premierului Dacian Ciolos privind majorarile salariale votate in ultima perioada de Parlament, el aratand ca Romania are anul acesta o crestere economica prognozata de 6% din PIB si intrebandu-l pe prim-ministru unde sunt banii, potrivit news.ro.

Tariceanu, Ponta si Dragnea Foto: Agerpres (editat)

"Traim intr-un paradox pe care domnul Ciolos nu vrea sa-l explice: Romania are anul acesta o crestere economica prognozata de 6% din PIB, probabil cea mai inalta din Europa. Intrebarea pe care eu o adresez domnului Ciolos este urmatoarea, pe care o pun toti romanii: unde sunt banii?", a spus Tariceanu.

El a mai aratat ca "logica politica elementara este ca guvernam pentru a imbunatati calitatea vietii, calitatea vietii insemnand inclusiv puterea de cumparare".

"Cresterea economica trebuie sa se transfere in cresterea puterii de cumparare, in salarii, in pensii. Unde este cresterea economica? Vad, din partea Guvernului, numai ca se plang, numai ca fac planuri. Vad ca imagineaza tot felul de analize. Sa stiti ca oamenii s-au saturat de lucrurilea astea. Vor solutii", a mentionat Calin Popescu Tariceanu.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, la Adevarul Live, ca masurile adoptate de Parlament in ultimele luni legate de diferite cresteri salariale insumeaza peste 9 miliarde de lei, adica peste 1% din PIB, un impact bugetar care poate duce fie la cresterea deficitului, fie la reducerea investitiilor.

El a precizat ca aceste mariri procentuale de salarii pentru anumite categorii nu fac decat sa creasca si mai mult dezechilibrele intre modul cum sunt tratati diferiti salariati si nu rezolva problema salarizarii.