Biroul Electoral Judetean (BEJ) Buzau a respins, sambata, listele de candidati ale Partidului Romilor Democrati pentru numarul mare de erori si inexactitati din listele de semnaturi, transmite Agerpres.

Pe listele de semnaturi au fost identificate cateva sute de persoane cu adrese gresite, redactate eronat sau chiar false.

"Cateva sute de semnaturi au fost gresite, iar numarul de semnaturi valide a scazut sub numarul legal", a declarat presedintele Biroului electoral al Circumscriptiei nr. 10 Buzau, judecatorul Aurel Pusca.

Potrivit judecatorului, aceasta formatiune politica poate face contestatie la Tribunalul Buzau in 48 de ore de la afisarea deciziei BEJ.

In judetul Buzau, in cursa electorala au ramas 11 formatiuni politice si un candidat independent pentru Camera Deputatilor, in ordinea depunerii listelor fiind: UDMR, PNL, PSD, PRU, PMP, USR, Partidul Romania Mare, Uniunea Salvati Romania, ALDE, Partidul Ecologist Roman, Partidul Alianta Noastra Romania, precum si candidatul independent Ion Mircea.