Liderul PSD a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis a incalcat Constitutia, in opinia sa, si ca in prezent este "agent electoral" pentru PNL. Seful statului a declarat joi ca nu se teme de o eventuala suspendare a sa, intrebat de ziaristi daca are aceasta temere in cazul in care va refuza sa sa numeasca un premier care a fost condamnat penal.

Liviu Dragnea si Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Facebook - Liviu Dragnea

"In acest moment, presdintele este agent electoral PNL. Eu cred ca presedintele a incalcat Constitutia, dar nu sunt constitutionalist" a spus Dragnea, la Adevarul Live.

Dragnea comentat faptul ca Iohannis a afirmat ca nu poate numi premier o persoana condamnata penal si sustinerea pentru Dacian Ciolos:

"Aceste alegeri nu sunt pentru a gasi un loc de munca pentru Dacian Ciolos sau pentru a angaja un paznic la Guvern. Aceste alegeri sunt despre indrazneala de a crede in poporul nostru si de a crede in noi. Oamenii vin la vot pentru ca vor o viata mai buna.Oamenii nu vin sa voteze pentru ca ulterior niste smecheri sa tranzactioneze voturile lor prin niste intelegeri oculte, prin unghere, ca si cum votul lor ar fi degeaba. Dupa 11 decembrie, partidele se intalnesc si incearca sa formeze o majoritate. Votul din 11 decembrie va da raspunsul la toate intrebarile. Eu nu mi-as permite ca presedinte sa le spun romanilor cu cine sa voteze sau mai ales cu cine sa nu voteze. Asa au votat si la locale, asa vor face si acum. Am auzit ca vor un premier european. Eu poate sunt retrograd, dar eu vreau un premier roman" a afirmat Dragnea.

Dragnea a refuzat, din nou, sa spuna ce nume de premier propune PSD, afirmand ca oamenii se pot schimba si important este proiectul.

Intrebat numele vehiculate - Gabriela Firea, Vasile Dancu, Corina Cretu, Sorin Mosa - Dragnea a raspuns: "Daca vreti sa tinem toata emsiunea asa, eu n-am nicio problema. Sunt oameni ale caror nume sunt vehiculate de altii si sunt nume care sunt vehiculate chiar de unii dintre ei, care se autopropun."