Elena Udrea si-a depus, joi, la Biroul Electoral Municipal, candidatura pentru un nou mandat de deputat, ea afirmand ca este nevoie de "un politician curajos" care sa duca in Legislativ o "lupta" pentru "drepturile omului" si "prezumtia de nevinovatie", potrivit Agerpres.

Elena Udrea (foto arhiva)Foto: Agerpres

Elena Udrea a precizat ca a reusit sa stranga 19.000 de semnaturi pentru candidatura in Capitala la Camera Deputatilor, dar a criticat legislatia in domeniu, despre care spune ca e "facuta impotriva candidaturilor independente si a partidelor mici".

"In aceasta campanie electorala, cu siguranta ca m-ati fi vazut, fie la Inalta Curte, fie la DNA, fie cu vreun discurs in Parlament. Si as fi fost, oricum, si fara voia mea in aceasta campanie electorala. Ca urmare, stim foarte bine ca sunt o tinta, dar nu accept sa fiu o victima, am ales sa intru in competitia aceasta, iar propunerea pe care o fac bucurestenilor, pentru ca eu candidez in Bucuresti, dar, in general, romanilor este aceea de a permite unui politician, ca acum avem la moda tehnocratii, unui politician care a demonstrat, zic eu, cu bune si cu rele, curaj, onestitate fata de alegatori si fata de cetateni sa continue o lupta pe care cred ca in acest moment, mai mult ca oricand, este nevoie ca cineva sa o duca", a sustinut Udrea dupa depunerea la BEM a dosarului sau de candidat independent la alegerile parlamentare.

Ea a mai afirmat ca, in zilele urmatoare, va veni cu "un set de propuneri, un program" pe care l-a descris ca fiind unul "mai atractiv, mai real, mai util decat colectia de platitudini prezentata de domnul Ciolos, cele 100 de propuneri sau ce sunt ele".

"Se refera la initiative legislative despre care consider ca este nevoie in acest moment sa fie promovate. Cum ar fi modificarea Legii finantarii partidelor politice, legea lobby-ului, pentru a transparentiza un demers comercial care, spre exemplu, in SUA este perfect legal, la noi este netransparent si de aici speculatia aceasta care se face ca ar fi penal. (...) De asemenea, modificarea Constitutiei pentru a decide clar care sunt atributiile puterilor in stat, pentru ca astazi avem o suprapunere de atributii si o exercitare in afara Constitutiei a unor atributii de putere a unor institutii", a explicat Elena Udrea.

Udrea a explicat ca a ales o candidatura in Bucuresti pentru ca locuieste in acest oras si Capitala este cea mai mare circumscriptie. Intrebata despre faptul ca in Bucuresti vor candida si reprezentantii PMP, inclusiv Traian Basescu, fostii sai "prieteni si aliati", ea a spus: "Si acum suntem prieteni si aliati".

"Si eu imi doresc ca din Parlamentul Romaniei sa pot sa votez un Guvern din care sa faca parte PMP, cu un prim-ministru Traian Basescu. Nu suntem contracandidati, ne completam. Sunt convinsa ca pe langa un electorat comun exista suficient electorat separat in ceea ce ma priveste pe mine si Traian Basescu. De aceea, si eu, si PMP imi doresc sa fim parte din urmatorul Parlament", a incheiat Elena Udrea.