Listele cu candidatii PSD Caras-Severin pentru alegerile parlamentare au fost depuse cu o zi mai tarziu decat era stabilit, respectiv joi, pentru ca pe lista pentru Senat nu se afla nicio femeie, asa cum prevede legea. In aceste conditii, unul dintre candidatii de la Senat a fost inlocuit cu sotia sa, transmite News.ro.

Presedintele PSD Caras-Severin, deputatul Ion Mocioalca, a declarat, joi dupa-amiaza, pentru News.ro ca listele cu candidatii pentru alegerile parlamentare au fost modificate "in ultimul moment".

Social-democratii din Caras-Severin au vrut sa depuna, miercuri, listele cu candidati la Biroul Electoral Judetean, insa nu putut pentru ca nu erau respectate criteriile de reprezentativitate pentru femei la lista pentru Senat. In aceste conditii, unul dintre candidatii la Senat a fost inlocuit cu sotia sa.

"Nu a fost niciun fel de problema, am depus listele azi ca ieri nu le-am avut in ordine. Ieri aveam patru candidati barbati la Senat, iar unul l-am inlocuit cu sotia", a spus Mocioalca.

Pe lista pentru Senat se afla, in ordine, Ionut Chisalita (un barbat cu dizabilitati aflat in scaunul cu rotile), deputatul Ioan Benga, antreprenorul Luisiana Stoicu si senatorul Aurel Durut.

La Camera Deputatilor, lista este deschisa de deputatul Ioan Mocioalca, urmat de directorul Apelor Romane Caras-Severin, Ioan Spanu, sefa de cabinet a liderului Consiliului Judetean Caras-Severin, Luminita Jivan, medicul Valentin Bojneac, deputatul Valentin Blanariu, primarul orasului Oravita, Dumitru Ursu, si presedintele CJ Caras-Severin, Silviu Hurduzeu.

Social-democratii din Caras-Severin isi propun ca la alegerile parlamentare sa obtina trei mandate de deputati si unul de senator.