Andreea Cosma, fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma, care este trimisa in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, se regaseste pe lista PSD la Camera Deputatilor in Prahova, pe locul sapte, in locul fratelui sau Vlad Cosma, cercetat in mai multe dosare de coruptie, potrivit News.ro.

Notarul Andreea Cosma este al treilea membru al familiei cu probleme in justitie, dupa tatal sau Mircea Cosma si fratele Vlad Cosma, in prezent deputat.

In decembrie anul trecut a fost trimisa in judecata de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu intr-un dosar in care este acuzata ca acceptat sa autentifice contractele de vanzare cumparare prin care SC Plopeni Industrial Parc SA a instrainat mai multe imobile ce faceau parte din activul "Ciuperceasca", potrivit unui comunicat DNA.

Numele Andreei Cosma, de profesie notar, se regaseste pe locul al saptelea pe lista de candidati pentru Camera Deputatilor depusa miercuri de PSD la Biroul Electoral Judetean Prahova. Initial, pe lista de candidati a PSD Prahova s-a aflat fiul lui Mircea Cosma, deputatul Vlad Cosma, insa acesta a renuntat la candidatura inainte ca listele sa fie trimise pentru validare la Bucuresti, au anuntat reprezentanti ai conducerii PSD Prahova.

Mircea si Vlad Cosma sunt cercetati penal sau trimisi in judecata in mai multe dosare instrumentate de DNA Ploiesti.

Pe lista de candidati pentru Camera Deputatilor a PSD Prahova se mai regasesc fostul prefect al judetului Rodica Paraschiv, care ocupa primul loc, urmata de primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, in timp ce pe locurile urmatoare se afla mai multi alesi locali din partea PSD.

Pe lista pentru Senat pe primul loc se afla primarul orasului Busteni, Emanoil Savion, urmat de actualul senator Radu Oprea si de Fabioara Ionescu, fost administratror public al judetului Prahova din perioada in care CJ era condus de Mircea Cosma.