Jurnalistul si consultantul politic Dan Andronic, trimis in judecata in dosarul retrocedarilor ilegale pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, deschide lista PMP de candidati la Camera Deputatilor in Giurgiu, transmite News.ro.

Dan AndronicFoto: AGERPRES

Potrivit unor surse News.ro, liderul PMP Giurgiu, deputatul Radu Popa, nu a mai vrut sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar.

Consultantul politic si jurnalistul Dan Andronic, patronul Evenimentul Zilei, este judecat in dosarul retrocedarii ilegale a fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov, alaturi de omul de afaceri Remus Truica, Printul Paul si alte 19 de persoane, intre care trei cetateni israelieni.

Procurorii l-au trimis in judecata pe Andronic pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, ambele in forma continuata.

Potrivit procurorilor, Remus Truica a fost consilier la cancelaria prim-ministrului pana in 2004, fiind cunoscut, conform datelor publice, ca o persoana cu influenta la autoritatile publice, chiar si dupa ce a fost eliberat din functia detinuta, iar Dan Andronic era considerat drept persoana influenta in lumea media, dar si in lumea politica, fiind consultant responsabil de campania electorala a premierului de atunci.

Pe lista se mai afla Ion Vasilache, Nicolae Preda, Aurel Boianu, Mihai Bogdanescu si Stelea Pana. In ceea ce priveste lista PMP Giurgiu de la Senat, pe aceasta se afla patru doamne, aceasta fiind deschisa de Eugenia Mariana Cazacu, urmata de Goergeta Manuela Breazu, Ionela Irina Magildea si Daniela Mihaela Sufariu.

Lista pentru alegerile parlamentare a fost depusa miercuri la Biroul Electoral Judetean Giurgiu.