Deputatul ALDE Steluta Cataniciu, copresedinte ALDE Cluj, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca va candida pentru un nou mandat parlamentar la alegerile din 11 decembrie, desi ar exista o interdictie a ANI de a ocupa o functie publica, transmite Agerpres.

'Voi candida pentru un nou mandat la alegerile din 11 decembrie si ocup primul loc pe lista ALDE pentru Camera Deputatilor, in urma deciziei conducerii centrale, in ciuda interdictiei pe care o am din partea ANI pentru un asa-zis conflict de interese, existent din 2009, cand eram membru in Consiliul Local Cluj-Napoca. Procesul cu ANI reprezinta pentru mine o drama, este o mare mizerie. In opinia mea, interdictia nu exista, este o sanctiune care se aplica in anumite conditii, este un conflict de interese administrativ, nu penal, fiind vorba de o abatere disciplinara. Fapta nu se refera la activitatea mea de deputat, ci la mandatul de consilier local pe care l-am avut in 2009, in urma cu 7 ani', a explicat Steluta Cataniciu.

Ea a mai spus ca, pe 24 octombrie 2016, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis, intr-un raport final, ca nu i se poate aplica o sanctiune pentru o abatere savarsita in alta calitate decat cea de deputat si ca, astfel, nu exista nicio interdictie de a ocupa o functie.

'Am sesizat AEP si mi s-a transmis ca nu figurez cu interdictii de a alege sau de a fi ales in fisierele de date din registrele Directiei de Evidenta a Persoanei. De asemenea, am notificat ANI sa radieze acea interdictie', a mentionat Steluta Cataniciu.