Copresedintii ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin deschid listele candidatilor partidului pentru Bucuresti la Senat si Camera Deputatilor, precizeaza un comunicat al formatiunii citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe locul doi pe listele pentru Senat in Capitala se afla senatorul Daniel Barbu, in timp ce la Camera Deputatilor este deputatul Damian Florea, urmat de fostul ministru al Educatiei Sorin Cimpeanu, presedinte al Consiliului National al Rectorilor si rector al USAMV Bucuresti. Pe lista pe Bucuresti de la Camera se afla si prof. univ. dr. Anton Anton, potrivit sursei citate.

Fostul ministru de Externe Teodor Melescanu va deschide lista pentru Senat in Prahova, in timp ce deputatul Gratiela Gavrilescu este pe locul intai in acest judet la Camera Deputatilor.

Senatorul Varujan Vosganian va fi primul pe lista pentru Senat la Iasi. Tot la Senat, pe locul intai pe lista de la Timis se va afla senatorul Petru Ehegartner, in timp ce interpreta de muzica populara Margareta Clipa va deschide lista pentru Botosani.

Pentru Camera Deputatilor, senatorul Mircea Banias va fi primul pe lista pentru Constanta, deputatul Steluta Cataniciu va deschide lista pentru Cluj, iar deputatul Daniel Chitoiu, pe cea din Neamt. Deputatii Andrei Gerea si Constantin Avram vor fi primii pe lista pentru Camera in Arges si, respectiv, Bacau, in timp ce economistul Ioan Tintean, vicepresedintele CJ Bistrita Nasaud, va deschide lista pentru Bistrita-Nasaud.

La Dambovita va candida rectorul Universitatii Valahia, prof. dr. Calin Oros, care va fi pe locul unu la Camera Deputatilor, iar avocatul Remus Borza, administratorul special al Hidroelectrica, va candida pe prima pozitie tot la Camera Deputatilor, dar in Brasov, mai precizeaza ALDE.

Dintre tinerii promovati pe listele ALDE pentru alegeri se afla copresedintele organizatiei de tineret a ALDE, Ioana Ciupe, care candideaza in Bucuresti, la Camera Deputatilor, Marian Cucsa va deschide lista Camerei in Timis, Razvan Florescu se afla pe prima pozitie a listei pentru Camera Deputatilor in Ialomita, iar Toma Petcu este primul pe lista pentru acelasi for in Giurgiu.

ALDE precizeaza ca au fost validate majoritatea propunerilor de candidati pentru alegerile parlamentare, iar pe liste se regasesc, alaturi de numele cunoscute ale partidului, "o seama de candidati noi, in proportie de aproximativ 90%, care nu au mai facut politica pana in prezent".

"Alianta Liberalilor si Democratilor doreste ca prin nominalizarea candidatilor pentru alegerile parlamentare sa se prezinte in fata electoratului cu oameni cu o vasta experienta profesionala, din toate categoriile sociale. Sunt oameni cu o carte de vizita solida, cunoscuti in mediile din care provin si prin intermediul carora ALDE isi arata respectul fata de electorat", adauga sursa citata