Deputatul PNL Raluca Turcan afirma ca presedintele PSD a vrut eliminarea taxelor radio-TV pentru a controla politic televizunea publica si radioul public. Amintim ca PNL a criticat in parlament aceasta masura, insa a votat legea lui Liviu Dragnea de eliminare a 102 taxe nefiscale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PSD-ului nu-i convine libertatea presei. Nu doreste o televiziune si un radio public cu jurnalisti independenti din punct de vedere financiar. Se urmareste controlul politic al presei publice, tocmai prin momeala financiara de la luna la luna, de la an la an a celor doua institutii media. Dragnea a propus eliminarea taxei Radio-TV, nu pentru a veni in sprijinul cetatenilor sau al presei, ci pentru a avea mai multe parghii in impunerea cenzurii in cele doua institutii media" sustine Turcan intr-un comunicat de presa.

Vicepresedintele PNL afirma ca taxa radio-tv era o minima garantie a faptului ca cele doua institutii de presa pot avea o independenta economica si politica si ca PSD se pregateste de campania electorala.