Presedintele PNL, Alina Gorghiu, sustine ca legea PSD privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale este una importanta si solicita Parlamentului sa propuna adoptarea proiectului PNL privind impozitarea cu 16% a profitului companiilor internationale intr-o saptamana, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Este ziua in care voi face abstractie ca sunt adversar politic al PSD, adversar politic cu Liviu Dragnea. Astazi nu ma intereseaza polemica politica, insa vorbim despre doua legi pe care vreau sa le privim ca importante. Una este sub semnatura PSD, alta sub semnatura PNL', a scris Gorghiu, marti, pe Facebook.

Ea arata ca legea PNL vizeaza transpunerea unei directive europene si ca doreste implementarea acesteia cat mai repede, motivand ca este in interesul statului roman.

'Noi avem termen de transpunere in 2019, dar de ce sa asteptam? De ce sa nu incepem de astazi, prin votul Parlamentului, sa impozitam cu 16% profitul companiilor internationale care isi trimit profitul in afara prin diverse tertipuri. Antreprenorul roman plateste profitul in Romania, iar ceilalti si-l duc afara prin diverse parghii. Directiva aceasta faciliteaza impozitarea profitului acolo unde l-ai produs. As vrea sa provoc Parlamentul sa propuna aceeasi procedura ca intr-o saptamana sa o trecem si prin Senat, si prin Camera Deputatilor', spune liderul PNL.

Gorghiu le solicita parlamentarilor sa semneze proiectul initiat de ea, apreciind ca prin reglementarile actului normativ vor fi aduse venituri de patru ori mai mari la buget.