Liviu Dragnea a afirmat in plenul Camerei Deputatilor, dupa ce proiectul sau de eliminare a 102 taxe nefiscale intre care si taxa radio-TV a trecut in unanimitate, ca directorul radioului public l-a amenintat "cu cateva minute mai devreme" pe liderul de grup al deputatilor PSD si ar fi spus "o sa vedeti voi ce patiti". Amintim ca presedintele director-general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a fost propunerea PSD in Consiliul de Administratie.

Ovidiu Miculescu (foto arhiva)Foto: SRR

"Cum si-a permis seful radioului public sa il ameninte cu cateva minute mai devreme la telefon pe liderul de grup al PSD? Il intreb - a fost numit politic?" a spus Dragnea de la tribuna plenului.

UPDATE 15.32: Seful Radio Romania a dezmintit acuzatiile lui Dragnea. "Contest ferm acuzaţiile domnului Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, susţinute de la tribuna Camerei Deputaţilor. Precizez ca afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând", a aratat Miculescu intr-un comunicat de presa.

In iulie 2012, Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune l-a propus pe Ovidiu Miculescu, membru al CA din partea PSD, sa preia pozitia de presedinte-director general al Radioului public. El l-a inlocuit a pe Andras Demeter, care isi anuntase demisia.

Miculescu este de altfel un apropiat al lui Victor Ponta. RiseProject scria in 2013 ca Victor Ponta i-a scris un act aditional care ii largea obiectul de activitate cu: "activitati de radio si televiziune" unei firme administrate de Miculescu, Adria Flux.

"In 2009, Miculescu a fost consilier personal al ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta. Dupa ce presedintele PSD s-a asezat pe fotoliul de prim-ministru, Miculescu a fost numit presedinte - director general al Societatii Romane de Radiodifuziune. In anii '90, Ovidiu Miculescu a fost director executiv al Antena 1 si, anterior, sef al Biroului Antena 1 din Washington DC. Intre 1999 si 2000, Miculescu a lucrat ca vicepresedinte pentru noi afaceri la Media On si s-a ocupat de dezvoltarea "Forum Invest Romania" - afaceri controlate de Bogdan Popovici, care, in 2012, avea sa fie condamnat in dosarul "Trofeul Calitatii", impreuna cu Adrian Nastase. Sotia lui Ovidiu Miculescu i-a fost consiliera, la Cotroceni, fostului presedinte Ion Iliescu", noteaza riseproject.

Ovidiu Miculescu asteapta in perioada imediat urmatoare verdictul final in dosarul in care ANI l-a declarat incompatibil pentru ca timp de doi ani, intre 2010 si 2012, a fost simultan membru in CA al SRR si manager al Societatii Nationale de Radiocomunicatii.