Luni seara, in cadrul emisunii "Subiectiv" de la Antena 3, Razvan Dumitrescu si Oana Stancu Zamfir au aratat mai multe documente care spun ca Uniunea Salvati Romania (USR), condusa de Nicusor Dan, s-ar putea confrunta cu probleme la alegeile parlamentare. Potrivit unui comunicat de presa, Nicosor Dan a anuntat ca formatiunea sa nu "este pusa in pericol nici de procesul de fuziune dintre USR si USB, nici de respingerea siglei de catre BEC."

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a mai declarat ca "USR inregistrat ca partid politic la pozitia nr. 125 din Registrul Partidelor Politice-http://tmb.ro/index.php/partide-politice- poate participa in alegeri chiar daca fuziunea cu USB nu a fost realizata. USR a depus semnaturile necesare, iar acestea au fost validate de catre Biroul Electoral Central, la fel si lista de candidati pentru circumscriptia Diaspora. Este adevarat ca PSD a contestat de trei ori listele USR pentru Diaspora, dar contestatiile au fost respinse defintiv si irevocabil".

In ceea ce priveste respingerea siglei USR de catre BEC, Nicusor Dan a mai preciat ca deciza vine deoarece sigla USR ar fi asemanatoare cu cea a USB".

USR a depus o noua cerere la BEC, care va fi analizata marti, si o contestatie in instanta la decizia BEC ce va fi judecata miercuri. Indiferent de decizii USR isi poate depune joi listele de candidati in toate judetele, urmand sa comunice sigla catre BEC pana in data de 5 noiembrie, termenul legal