Romania trebuie sa se implice in democratizarea si functionarea institutiilor din Republica Moldova, a afirmat duminica liderul USR Nicusor Dan, dupa intalnirea cu o delegatie a tinerilor unionisti care au protestat in Bucuresti, adaugand ca in momentul de fata nu exista inca vointa majoritatii cetatenilor din Republica Moldova pentru unire, potrivit News.ro.

Nicusor Dan a aratat dupa discutiile cu delegatia unionista ca USR are "o sensibilitate pentru romanii care traiesc in Republica Moldova".

"Consider ca avem o responsabilitate pentru ei. In momentul de fata nu exista inca vointa majoritatii cetatenilor din Republica Moldova pentru unire. Sigur ca Romania are partea ei de responsabilitate, de multe ori banii pe care Romania i-a trimis catre Republica Moldova cu cele mai bune intentii au ajuns in buzunarele unor oameni pe care cetatenii din Republica Moldova ii considera nepotriviti si exista aceasta asociere intre coruptie si Romania, nefericita", a afirmat liderul USR.

Potrivit acestuia, Romania trebuie sa se implice in democratizarea si in functionarea institutiilor din Republica Moldova:"Romania trebuie sa constituie un model, atat ca societate, cat si ca spatiu economic pentru Republica Moldova. Din punct de vedere concret trebuie sa incurajam prin granturi societatea civila care lupta pentru respectarea legii, pentru statul de drept in Republica Moldova si trebuie sa incurajam accesul mediei din Romania pe piata din Republica Moldova si sa incurajam printr-un fond guvernamental investitii romanesti in Republica Moldova."

Liderul unionistilor, George Simion a afirmat ca a gasit deschidere in cadrul USR pentru subiectul romanilor din Republica Moldova si al viitorului comun al celor doua state.

"Am abordat cateva teme de interes cum ar fi interconectarea energetica si spatiul mediatic comun si am analizat programul electoral din acest moment al USR la care o sa venim cu anumite idei si anumite propuneri. Consideram ca regasirea romanilor de pe ambele maluri ale Prutului, daca va exista o majoritate in ambele parti, va fi imbratisata si de USR", a spus Simion, dupa intalnirea de la sediul USR.