UDMR a amplasat in Cluj-Napoca un panou de pre-campanie cu textul "Salvam Clujul de Bucuresti, taxele noastre sa imbogateasca Ardealul, nu Capitala", dar si unul similar la Oradea, liderii Uniunii sustinand ca este vorba despre promovarea descentralizarii, relateaza Mediafax.

Presedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat ca mesajul transmis este unul care pledeaza pentru ca majoritatea taxelor incasate din teritoriu sa ramana pe plan local, nu sa mearga la Bucuresti.

"UDMR a amplasat la Cluj-Napoca, in zona Stadionului CFR, un panou de precampanie cu mesajul - Salvam Clujul de Bucuresti, taxele noastre sa imbogateasca Ardealul, nu Capitala. Un panou similar a fost amplasat la Oradea. Textul mesajului se refera la descentralizare, in sensul in care noi pledam ca taxele sa ramana mai multe pe plan local, la Cluj, sau la Oradea, in loc sa fie trimise la Bucuresti. Locuitorii Ardealului, de la care se strang aceste taxe, au cea mai mare nevoie de ele, pentru investitiile din zonele in care locuiesc, nu pentru a plati din acesti bani investitii in Bucuresti", a spus Kovacs Peter.

De asemenea, UDMR a amplasat un alt panou pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, in limba maghiara, in care se sustine denumirea municipiului si in limbile maghiara si germana ¬ Kolozsvar, respectiv Klausenburg.