Gheorghe Nichita, fost primar al Iasiului trimis in judecata de DNA in doua dosare, a anuntat ca va candida la Camera Deputatilor pe listele PRU, el afirmand ca a venit la greu in acest partid, unde "nu e totul pus pe masa", dupa ce a fost alungat din PSD, potrivit News.ro.

Gheorghe Nichita, retinut de DNAFoto: Mediafax

Gheorghe Nichita a facut anuntul intrarii sale in PRU, duminica, intr-o conferinta de presa, la care a fost prezent si liderul PRU, Bogdan Diaconu: "Nu am venit la bine, ca la acest partid nu e totul pus pe masa, ci am venit la greu. Este ceva timp de cand Bogdan Diaconu face eforturi sa ma convinga. Am ales un partid care are in doctrina sa un lucru foarte important, sa-i uneasca pe romani. Sunt multi din PSD care au venit langa mine, vor mai veni si altii", a afirmat Gheorghe Nichita.

El a precizat ca a devenit noul lider al PRU Iasi si ca va deschide lista acestui partid la deputati in judetul Iasi, in timp ce la Senat pe prima pozitie figureaza pilotul Andrei Piticas, din Bucuresti. Locul doi la Camera Deputatilor este ocupat de Sebastian Tataru, fost lider al PER Iasi, in timp ce la Senat pe locul doi apare Doru Alexandrescu, fost lider BNS Iasi.

Nichita a spus ca nu credea ca va fi izolat si izgonit din PSD Iasi, dupa ce condus noua ani aceasta organizatie, adaugand ca, deocamdata, nu a contactat niciun primar PSD din judet, dar ca se va intalni cu acestia in campanie, pentru a le cere sprijinul.

Intrebat cata credibilitate are, in conditiile in care este trimis in judecata de c[tre procurorii DNA in doua dosare, Nichita a raspuns: "Povestea cu dosarele nu cred ca influenteaza electoratul. Nu pot discuta acum despre dosare, ele isi vor urma cursul, in orice caz sunt acuzat pe niste denunturi mincinoase".

Liderul PRU Bogdan Diaconu a spus ca n-a fost usoara aducerea lui Nichita in PRU, el precizand ca organizatia de la Iasi devine cea mai puternica din Moldova.

In noiembrie 2015, Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata de c[tre DNA dupa ce ar fi utilizat Politia Locala pentru a-si urmari fosta iubita, alaturi de el fiind deferiti justitiei fostul director al Politiei Locale Iasi Liviu Hliboceanu si un fost sef de serviciu din institutie.

In rechizitoriul procurorilor DNA se arata ca, in perioada 25 decembrie 2013 - 30 aprilie 2015, Gheorghe Nichita l-a determinat pe Hliboceanu sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu prin folosirea necorespunzatoare a resurselor materiale si umane ale Politiei Locale Iasi.

Procurorii sustin ca, timp de un an si jumatate, Gheorghe Nichita i-a determinat pe sefii Politiei Locale Iasi sa faca verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa foloseasca informatiile astfel obtinute si sa permita accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

In decembrie 2015, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghe Nichita, a presedintele grupului UTI, Tiberiu Urdareanu, a vicepresedintelui UTI Mihail Tanasescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mita, iar Tiberiu Urdareanu, Iulius Gabriel Mardarasevici si Mihail Tanasescu de dare de mita. Fostul primar este acuzat ca a primit 10 la suta dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China.