Copresedintele Aiantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) Daniel Constantin s-a intalnit duminica, la ora 13:00, cu George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012 care a organizat marsul de sambata pentru unirea Republicii Moldova cu Romania.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE ALDE a cerut demisia ministrului de Interne Dragos Tudorache

''ALDE condamna ferm atitudinea pe care reprezentantii ministerului de Interne au avut-o la mitingul de ieri. (...) Cred ca se putea gasi o cale a dialogului si interventia de ieri putea fi evitata. O demisie ar fi mai mult decat un gest de responsabilitate, de asumare, dl Tudorache a procedat gresit'', a spus copresedintele ALDE Daniel Constantin in urma discutiei cu liderii Actiunii 2012.

El a precizat ca in cadrul intalnirii s-a discutat despre un set de masuri concrete pe care George Simion urmeaza sa le prezinte public in perioada urmatoare.

''Incercam prin dialog, incet-incet sa ne asumam toate aceste masuri astfel incat sa ne indeplinim obiectivul comun'', a spus liderul ALDE.

In opinia sa, primul pas ar trebui sa fie un lobby sustinut din partea Romaniei la nivelul UE astfel incat prin ''derogari'' Republica Moldova sa fie in comunitatea europeana.

''I-am asigurat pe protestatari ca la ALDE nu avem decat sa continuam drumul pe care l-am inceput cu multi ani in urma, suntem aici reprezentanti care am fost intr-un guvern mai mult decat apropiat de Republica Moldova'', a concluzionat Daniel Constantin.

La randul sau, George Simion a apreciat sustinerea pe care a gasit-o la ALDE.