Mai multi liberali si-au anuntat demisiile din functiile de conducere, dupa sedinta de vineri seara a BJP Iasi, acestia declarand ca sunt nemultumiti de componenta si modul in care a fost alcatuita lista de candidati pentru alegerile parlamentare, informeaza Agerpres.

Luptatorul K1 Catalin Morosanu a anuntat chiar in timpul sedintei BJP Iasi ca a demisionat din functia de vicepresedinte al PNL Iasi si ca se retrage si de pe lista candidatilor la parlamentare.

"Cred ca schimbarea clasei politice este o iluzie desarta, sunt dezamagit si mahnit de partid si de actuala conducere centrala! Mi-am dat demisia din functia de vicepresedinte al PNL Iasi si mi-am retras candidatura pentru parlamentare! Raman in continuare alaturi de organizatia de tineret si o sa lupt pana la capat pentru generatia mea!", a postat pe pagina sa de socializare Catalin Morosanu.

Un mesaj asemanator a fost postat si de istoricul Liviu Bratescu, de la Institutul A.D. Xenopol al Academiei Romane, care este si consilier judetean PNL.

"Ieri BPN al PNL a decis lista de candidati pentru alegerile parlamentare. Am crezut si am sperat ca actiunea de formarea a acestei liste va tine cont de criteriile anuntate: sondajul de opinie realizat, CV-ul politic si profesional al celor inscrisi in cursa, realizarile in plan administrativ, dar mai ales de votul Comitetului Judetean de conducere. (...) In urma deciziei de ieri a BPN si a plasarii mele pe locul 5 la Camera Deputatilor va anunt retragerea mea de pe lista partidului pentru alegerile parlamentare. In acelasi timp anunt pe aceasta cale demisia mea din functia de vicepresedinte al PNL", scrie si Liviu Bratescu pe pagina sa de Facebook, precizand ca ramane fidel principiilor liberale si ca va continua sa isi exercite functia de consilier judetean PNL.

Fostul director al Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, Daniel Minciuna, care in prezent este liderul consilierilor judeteni PNL, a demisionat din functia de vicepresedinte al BPJ Iasi iar deputatul Anton Dobos, si-a anuntat intentia de a demisiona din functia de presedinte as BPM Iasi.

In sedinta BPJ Iasi de vineri, primarii din judet au transmis ca nu se vor implica in campania PNL pentru ca nu se simt reprezentati si sunt dezamagiti de decizia conducerii centrale de a impune anumiti candidati la Iasi, au precizat, pentru AGERPRES, surse liberale.

Pentru alegerile parlamentare din decembrie, lista candidatilor PNL la Senat e deschisa de bucuresteanca Laura Iuliana Scantei, care este urmata de senatoarea Mihaela Popa. Seful Aeroportului Iasi, Marius Bodea, fost candidat PNL la Primaria Iasi in alegerile din vara va fi cel care va deschide lista la Camera Deputatilor. Pe aceeasi lista vor mai fi actualul senator Dumitru Oprea, deputatul Costel Alexe, si fratele consilierului prezidential Andrei Muraru, Alexandru Muraru. Pe locul cinci ar fi urmat istoricul Liviu Bratescu.