Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, deschide lista PSD Dolj la Camera Deputatilor, declarand ca prefera sa ramana edil si ca va merge in parlament doar daca "din acea postura" va putea ajuta mai mult orasul, transmite Agerpres. Totodata, Radu Preda, inculpat alaturi de Vasilescu in dosarul in care aceasta este acuzata de luare de mita si spalare de bani, se afla pe locul doi pentru Senat.

Lia Olguta VasilescuFoto: Facebook - Lia Olguta Vasilescu

Lista candidatilor PSD Dolj pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost validata, vineri dimineata, in plenul Comitetului Executiv al organizatiei, Lia Olguta Vasilescu fiind prima pe lista de candidati la Camera Deputatilor.

"Vreau sa raman primar. Aceasta este intentia mea in proportie de 99% si voi pleca doar daca din acea postura pot sa ajut mai mult orasul Craiova. Trebuie sa luptam in aceasta campanie electorala pentru a obtine un scor mai mare decat am avut la alegerile locale pentru ca stim foarte bine ca daca exista un Guvern politic si este al PSD, se va uita altfel catre aceasta zona, fata de ceea ce s-a intamplat pe guvernarea actuala" a declarat Lia Olguta Vasilescu, vineri, in conferinta de dupa finalizarea votului din Comitetul Executiv.

De asemenea, social-democratii doljeni au aprobat candidatura lui Radu Preda, administrator public al Craiovei, pe locul doi pe lista pentru Senat. Preda este inculpat in dosarul in care Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata pentru luare de mita si spalare de bani, fiind acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

"Am aprobat o lista de zece candidati pentru Camera Deputatilor si patru candidati pentru Senat, cu o singura abtinere. Aceasta hotarare a Biroului Judetean a fost aprobata in sedinta Comitetului Executiv Judetean, de asemenea cu o singura abtinere. Acestea sunt propunerile pe care Biroul Judetean le face catre Comitetul Executiv National, urmand ca marti, 25 octombrie 2016, in sedinta, lista sa fie validata. Am incercat sa avem pe lista si oameni tineri si femei, oameni noi si cu experienta. Cred ca am reusit sa prezentam o lista de care suntem multumiti si mandri. Ne propunem sa luam cel putin doi senatori din patru si cinci - sase deputati", a declarat Claudiu Manda, presedinele PSD Dolj.

Astfel, pentru Camera Deputatilor candideaza din partea PSD Dolj: Lia Olguta Vasilescu, Ion Calin - deputat si presedinte executiv al organizatiei, Alina Tanasescu - vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj, Alexandra Presura - consilier judetean si liderul tineretului social-democrat doljean, Florin Stancu - director al Sistemului de Gospodarirea Apelor Dolj, Eliza Peta - director al SC Salubritate Craiova, societate din subordinea Consiliului Local Municipal Craiova, Valerica Pupaza - primar al comunei doljene Circea, Ovidiu Flori - primar al comunei doljene Isalnita, Mihai Neatu - consilier judetean, Marin Marian Viorel - consilier judetean.

Candidatii validati pentru functia de senator sunt presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, actualmente deputat, Radu Preda, Lavinia Craioveanu - inspector scolar judetean Dolj si Cosmin Vasile - vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj.