Biroul Politic Judetean al PNL Maramures a aprobat, miercuri, candidatura pe locul 1 eligibil la Camera Deputatilor a Vioricai Chereches, mama primarului baimarean suspendat, Catalin Chereches, propusa de catre Coalitia pentru Baia Mare, au precizat surse liberale, pentru Agerpres.

Initial, Viorica Chereches ar fi intentionat sa candideze pentru Senat, insa in urma discutiilor purtate in cadrul Coalitiei pentru Baia Mare s-a solicitat un loc eligibil pentru Camera Deputatilor, loc confirmat in cadrul sedintei BPJ a organizatiei PNL Maramures, au indicat sursele respective.

Presedintele PNL Maramures, deputatul Mircea Dolha a confirmat, pentru AGERPRES, schimbarea survenita in intentia de candidatura din partea reprezentantului Coalitiei pentru Baia Mare, partenerul politic al liberalilor la nivel local in urma protocolului de colaborare incheiat la inceputul acestei luni.

"In urma discutiilor purtate in cadrul Coalitiei pentru Baia Mare a fost solicitat un loc eligibil pentru Camera Deputatilor, desi in faza pregatitoare listelor a fost vorba de primul loc pentru Senat. Indiferent de situatie, Coalitia ar fi primit acelasi loc, doar ca dansii au dorit sa fie pe lista de la Camera Deputatilor. PNL isi va respecta protocolul de colaborare cu conglomeratul de partide care formeaza Coalitia pentru Baia Mare", a spus Mircea Dolha.

Coalitia pentru Baia Mare s-a format in timpul campaniei alegerilor locale si este formata din PNTCD, FDGR si PSRO si a sprijinit candidatura primarului Catalin Chereches, retinut de DNA pentru luare de mita cu putin timp inaintea incepeii campaniei electorale de la locale.

Configuratia completa a listelor PNL Maramures pentru alegerile parlamentare care va fi supusa spre aprobare conducerii centrale a partidului este urmatoarea: Camera Deputatilor - Viorica Chereches, Anca Boagiu, Ionel Bogdan, Gheorghe Birlea, Toader Stetcu, Mitru Lese, Aurelia Pop, Mihaela Campan si Simion Bizau, iar

pentru Senat: Mircea Dolha, Dana Onita-Ivascu, Pavel Horj, Alexandru Deac si Vasile Bodnar.