Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu va candida din partea Uniunii Salvati Romania, a anuntat acesta, intr-o conferinta de presa alaturi de Nicusor Dan.

Vlad AlexandrescuFoto: Facebook - Vlad Alexandrescu

"Dupa o vreme in care am lucrat impreuna am decis sa fac acest pas. Cred ca este o nevoie foarte mare de reforma in societate" a afirmat acesta, care a precizat ca este preocupat de patrimoniu si este nevoie de sprijin in parlament pe acest domeniu.

Nicusor Dan a anuntat o intelegere politica si cu Partidul Oamenilor Liberi condus de Dan Masca, asa cum se intampla si cu "Pentru Iasi".

"Suntem fericiti sa va anuntam ca avem o intelegere similara cu un partid loca - Partidul Oamenilor Liberi din Targu Muresc, reprezentat de Dan Masca", a anuntat Dan.

Masca s-a aflat de asemenea la conferinta de presa alaturi de liderul USR. El a precizat ca nu va candida, insa vor canddia colegi din partid, estimandu-se ca vor obtine cel putin un loc de deputat.

Listele de candidaturi nu s-au finalizat, acestea vor fi anuntate duminica sau luni. Tot atunci, Dan a precizat ca se vor afla si numele membrilor din Guvern care ar urma sa candideze.

Clotilde Armand a declarat saptamana trecuta ca cel putin trei ministri si secretari de stat tehnocrati vor candida din partea USR. Printre numele vehiculate se numara cel al Ministrului Fondurilor Europene - Cristian Ghinea, al Ministrului Muncii - Dragos Paslaru si al secretarului de stat in transporturi, Catalin Drula.