Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, anunta ca USR a fost somata de Politia Locala Sector 3 sa ridice corturile pentru strangerea semnaturilor, dupa ce a depus cerere pentru obtinerea autorizatiei la primaria de sector, dar nu a primit raspuns.

"Acum doua luni am solicitat primarului Firea aprobare de corturi pentru strangerea de semnaturi. Acum o luna ne-a trimis la primariile de sector. Am redepus solicitarile la toate sectoarele. Primaria Sectorului 1 ne cere inca detalii despre cum sa fie corturile. Primaria Sectorului 3 nu a raspuns inca, dar Politia Locala Sector 3 ne someaza sa ridicam corturile", a scris Nicusor Dan, marti, pe pagina de Facebook, citeaza Agerpres.

Este atasata de asemenea o copie a somatiei, in care se arata ca USR a amplasat corturi electorale pe domeniul public si, drept urmare, trebuie sa prezinte pana pe 26 octombrie, la Biroul Monitorizare Domeniul Public si Afisaj Stradal: certificat de urbanism, precum si autorizatie de construire pentru toate locatiile de pe raza sectorului.

De asemenea, din adresa Primariei Sectorului 1 reiese ca aceasta solicita cerere insotita de lista anexa a amplasamentelor; documentele societatii; planuri de incadrare in zona scara 1:500, plan de situatie scara 1: 2000 cu pozitionarea pe plan a amplasamentelor; proiect intocmit de catre un arhitect sau alta persoana autorizata, care va cuprinde foto situatia initiala si foto situatia propusa pentru fiecare amplasament; memoriu tehnic, schita color cu dimensiuni.

Pe de alta parte, dupa ce cu o zi in urma a anuntat ca USR a strans pentru alegerile parlamentare 200.000 de semnaturi, Nicusor Dan i-a indemnat marti pe sustinatorii formatiunii sa faca donatii, pentru a sustine campania electorala la nivel national.

"Am strans semnaturile necesare pentru a participa la alegerile parlamentare. Nu am fi putut face asta fara donatiile voastre. V-am cerut 100.000 de lei ca sa sustinem campania de strangere de semnaturi si ni i-ati donat intr-un timp incredibil de scurt. Va multumim inca o data. Cu acesti bani am pus corturi si am facut tricouri si pliante. Un partid traieste prin sustinatorii sai care nu se vad doar in ziua votului, ci in toata munca de voluntariat din spatele unei campanii si in banii donati pentru sustinerea acestor campanii. Fara voi nu existam. Incepem pregatirile pentru campania electorala. Donati 50 de lei si ajutati-ne sa ajungem cu materiale in toata tara", a scris el pe Facebook.

Pe 26 septembrie, Uniunea Salvati Romania anunta ca va amplasa in Piata Universitatii un prim cort in vederea strangerii semnaturilor pentru participarea la alegerile parlamentare, dupa ce a asteptat 30 de zile o autorizatie din partea Primariei Capitalei, dar solicitarea a ramas fara raspuns. Nicusor Dan mentiona ca USR intentioneaza sa instaleze astfel de corturi, pe parcursul acelei zile, in toate sectoarele Capitalei.

In aceeasi zi, Primaria Capitalei a anuntat ca primariile de sector sunt cele abilitate sa elibereze avizele pentru amplasarea corturilor pentru strangere de semnaturi, cat si pentru cele din campania electorala, competenta privind activitatile electorale, in conformitate cu legea electorala, revenind autoritatilor locale.