Proiectul de lege al lui Liviu Dragnea care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017, votat luni de Senat in mare viteza, va intra in comisiile din Camera Deputatilor miercuri pentru aviz si joi pentru raportul comisiei de buget, finante, urmand ca votul final sa se dea cel mai probabil martea viitoare, s-a decis in Biroul Permanent de marti, potrivit unor surse parlamentare.

Parlamentul urmeaza sa intre in vacanta pentru campania electorala, cel mai probabil la inceputul lunii noiembrie, astfel ca saptamana viitoare ar putea fi ultima de activitate.

Guvernul nu sustine proiectul lui Dragnea. Secretarul de stat din Ministerul de Finante pe politica fiscala, Mariana Vizoli, a afirmat luni la comisia de buget din Senat ca o parte dintre taxele care se doresc a fi eliminate sunt deja eliminate, astfel ca o parte dintre prevederi sunt redundante. De asemenea, aceasta a precizat ca impactul calculat de Guvern este de 0,2% din PIB, nu de 0,07% din PIB asa cum sustin initiatorii PSD.

Potrivit calculelor, acesta s-ar ridica la 1,6 miliarde lei, existand o crestere a cheltuielilor cu 545 milioane lei numai din cauza eliminarii taxei radio-tv.

Seful PSD a depus lunea trecuta, pe 10 octombrie, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017. Intre taxele care ar urma sa fie eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii, noteaza Agerpres.