Presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara (PMP), Valeriu Steriu, a declarat, pentru AGERPRES, ca Platforma Romania 100, anuntata luni seara de premierul Ciolos, reprezinta o lista de dorinte pe care orice politician si-o doreste, dar din care lipsesc doua lucruri esentiale - cu cine si cu ce se realizeaza aceste dorinte, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Platforma este o lista de dorinte pe care orice politician si-o doreste, din care lipsesc doua lucruri esentiale - cu cine se realizeaza aceste dorinte si cu ce se realizeaza aceste dorinte. Cred ca un mod responsabil si democratic de a pleca este acela de a strange semnaturi in baza unui program care cuprinde in totalitate elementele mentionate si, mai departe, asumat politic, astfel incat sa poti raspunde in fata unor alegatori. Pentru ca pe asta se bazeaza democratia - iti reusesc visele, oamenii te aleg din nou. A sta pe margine si a propune ca un antrenor in timp ce altii alearga in teren nu inseamna o respectare a regulilor democratiei. Apreciez omul Ciolos, dar cred ca politicianul Ciolos trebuie sa respecte regulile democratiei", a subliniat Valeriu Steriu.

El a adaugat ca PMP vine cu proiecte bazate pe finantare reala "si cu principii bazate pe alegeri castigate cu aceste elemente".

Premierul Dacian Ciolos a lansat luni seara Platforma Romania 100, o platforma care trece in revista 10 principii "ale unei guvernari pentru cetateni", insotite de mai multe proiecte nationale despre care prim-ministrul in functie crede ca "ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor".

In document, Ciolos reaminteste ca a promis ca nu va candida la alegerile parlamentare si spune ca decizia sa "ramane ferma".

"Mandatul de premier pe care l-am preluat in noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politica si economica a tarii. Totodata, a avut rostul de a da partidelor politice ragazul necesar sa se reformeze, sa recastige increderea oamenilor, sa se deschida mai mult spre societate. Unele partide nu par sa fi mers pe aceasta cale. Acest an de guvernare exceptionala, independenta politic, a fost pentru ele doar o forma de a trage de timp, pentru a lasa sa se domoleasca energiile descatusate de #Colectiv. In esenta, modul lor de a se raporta la oameni, la alegatori a ramas acelasi. (...) Va propun Platforma #Romania100 ￯ Romania la 100 de ani ￯ 10 principii ale unei guvernari pentru cetateni, insotite de un portofoliu de proiecte nationale care cred ca ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor. O platforma pentru a ne recastiga increderea in Romania si in noi insine", arata prim-ministrul in documentul citat.