Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca de cinci luni se lupta sa obtina avizele necesare pentru a repara acoperisul apartamentului din strada Mihaileanu, potrivit Agerpres.

"Guvernul de tehnocrati si-a asumat legea salarizarii, si-a asumat debirocratizarea. Va dau un exemplu de debirocratizare si v-o spun sub cuvant de onoare, este adevarat. Am vrut sa repar acoperisul la casa si mi-a trebuit intai certificat de urbanism. Am obtinut in trei luni, sau doua luni, certificat de urbanism si acum stau de doua luni sa obtin autorizatia de construire. Despre ce simplificare imi vorbeste domnul Ciolos? Simplificarea birocratiei. Intelegi? Sa repar acoperisul, ca ploua", a spus Basescu duminica la Romania Tv.

El a adaugat ca birocratia actuala este sustinuta de sistem, iar acesta "isi creeaza activitate" permanent.

"Functionarimea baga tot timpul sub nasul politicianului, uitati, sa mai scoatem o hotarare de Guvern, sa mai scoatem o ordonanta, sa mai scoatem o lege, in care sa ne gasim de lucru, sa fim importanti, sa dam avize, sa dam avize ca sa repari acoperisul unei cladiri care nu e monument, nu e nimic. Ma prinde iarna cu plouat in casa. Am mai reparat eu, dar acum trebuie sa fac o reparatie mai consistenta. Am cinci luni de cand lupt sa obtin avizele sa repar acoperisul. Am fost si eu primarul Capitalei, era mult mai simplu. De ce trebuie pentru repararea unui acoperis sa iau aviz de la gaze? De ce trebuie sa iau aviz de la RATB? De ce trebuie sa iau aviz de la electricitate? Repar acoperisul, nu construiesc o casa. E incredibil", a mentionat fostul sef al statului.

Basescu a mai spus ca aceste reparatii trebuie sa le faca in apartamentul din strada Mihaileanu.