Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca niciun politician nu si-ar fi permis sa nu raspunda public unor acuzatii, timp de doua saptamani, asa cum isi permite procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, el spunand ca aceasta are obligatia sa raspunda la patru intrebari, legate de suspiciunile de plagiat din teza sa de doctorat, de folosirea unei adrese false de e-mail de unde trimitea informatii din dosare si de prietenia cu Sebastian Ghita, transmite News.ro.

Traian BasescuFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

"Kovesi a facut foarte multe abuzuri si cand spun asta nu inseamna ca atac DNA, pentru ca DNA este o institutie si o vreau tot mai profesionalizata", a sustinutfostul sef al statului, la Romania TV.

El a spus ca procurorul sef al DNA are obligatia sa raspunda la patru intrebari: daca a plagiat sau nu, daca a stiut si s-a implicat in falsificarea raportului privind teza sa de doctorat, fapta penala, daca a stiut, daca a avut celebra adresa de e-mail falsa "cucuveaua mov" de unde trimitea informatii din dosarele penale, din nou fapta penala daca se va confirma, si daca a fost prietena cu Sebastian Ghita.

"Cand au aparut pozele cu Udrea si Bica la Paris, Kovesi spunea ca este inadmisibil. Atunci este admisibila acum relatia Kovesi-Ghita, cu mers acasa, cu mers la crama?", s-a intrebat Basescu.

Fostul presedinte a mai spus ca pe Laura Codruta Kovesi "o protejeaza o anume divizie de presa, astfel ca la ea functioneaza chestiunea cu tacerea".

"Isi poate permite sa nu dea raspunsuri, un om politic nu si-ar fi permis sa treaca doua saptamani si sa nu dea raspunsuri clare", a mai declarat Traian Basescu, acuzand-o pe Kovesi ca "a facut din DNA o maciuca politica, cei acuzati fiind foarte bine selectati".