In ultimele zile, co-presedintele executiv al ALDE, senatorul Vasile Nistor, a efectuat o serie de vizite in teritoriu la invitatia mai multor organizatii judetene ale partidului care si-au manifestat intentia de a se inscrie in grupul de initiativa "Actiunea pentru Parlament Curat 2016". Hunedoara, Cluj, Salaj, Sibiu, Ialomita, Braila si Neamt sunt primele judete in care s-au infiintat organizatii locale ale "grupului anticoruptie" din cadrul ALDE, se afirma intr-un comunicat transmis de Vasile Nistor.

Nistor VasileFoto: senat.ro

UPDATE Copresedintele ALDE Cluj, Steluta Cataniciu, sustine ca filiala pe care o conduce nu face parte din grupul de initiativa al lui Vasile Nistor si nici nu si-a auzit colegii discutandu-se despre acesta, adaugand ca Nistor "incearca sa distruga partidul din interior".

De asemenea Presedintele Organizatiei judetene ALDE din Salaj, Mirel Talos, infirma existenta in filiala a vreunui grup politic asociat cu Vasile Nistor, care nu mai este membru al formatiunii, iar vicepresedintele ALDE, Dan Paun, membru in BPJ Braila, a declarat ca nu stie sa se fi luat o astfel de decizie, iar daca totusi "s-a facut", s-a intamplat "intr-o situatie nestatutara".(News.ro)

Mai multi membri ALDE care sustin ideea adoptarii de criterii de integritate pentru candidatii la alegeri si organizarea unui congresau infiintat grupul Actiunea pentru Parlament Curat 2016, potrivit unui comunicat transmis presei joi din partea senatorului Vasile Nistor, copresedinte executiv ALDE, cel care i-a cerut demisia sefului sau, Calin Popescu-Tariceanu, din fruntea Senatului.

Potrivit comunicatului de duminica, sute de membri ai Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor au aderat la Actiunea pentru Parlament Curat 2016, sustinand public cele doua solicitari ale grupului: introducerea criteriilor de integritate in partid si organizarea unui congres extraordinar.

"Noii membri adusi in partid de Calin Popescu Tariceanu si numiti direct in functii de conducere, majoritatea exclusi din alte partide ca urmare a problemelor penale, au provocat un val de nemultumire in randul vechilor membri ALDE. Din cauza discursului presedintelui Tariceanu, asumat si de noua sa echipa de adversari ai Justitiei, ALDE a fost etichetat drept un 'partid al penalilor'. Acestea sunt motivele pentru care curentul reformator initiat de senatorul Nistor a capatat tot mai multa sustinere in teritoriu, din partea celor care cred ca ALDE trebuie sa fie un partener al Justitiei, nu sa devina ultimul avanpost al penalilor din politica", afirma sursa citata.

Dezvoltarea Actiunii pentru Parlament Curat 2016 va continua si in zilele urmatoare cu noi filiale care ne-au contactat pentru a se inscrie impreuna cu membrii sau simpatizantii din judet, se mai spune in comunicat.