Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca in privinta listelor candidatilor pentru alegerile parlamentare mai trebuie finalizate cele de la doua organizatii teritoriale - Constanta si Bucuresti, si a reafirmat ca se va respecta codul de integritate al partidului, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mai am doua organizatii: Constanta, care vine maine, fiind o organizatie cu foarte multe propuneri interesante, si Bucurestiul - liste pe care le vom finaliza in acest week-end. Eu am avut discutii cu fiecare presedinte de organizatie in ultimele doua luni de zile. Am reiterat care sunt principiile, criteriile pe care vreau sa le am in vedere atunci cand se fac listele. Presedintii au avut discutii in organizatiile lor, se voteaza in Comitetele executive judetene, lista vine la Bucuresti, se intruneste Comitetul Executiv National - s-ar putea pe 22-23 - si aprobam fiecare lista", a declarat Dragnea, la postul B1 Tv.

El a adaugat ca, daca are vreo problema cu cineva de pe o lista, o va ridica in CExN al PSD si a precizat, totodata, ca de la Constanta nu exista pana acum o lista oficiala.

"Maine o sa ma vad cu presedintele organizatiei. Eram tentat sa am o reactie putin mai dura, dar am tot comunicat cu el pe SMS, omul a fost in spital, l-am lasat. (...) Si i-am spus foarte clar: 'Astept lista oficiala de propuneri de la Constanta si atunci o sa discut pe acea lista'. (...) Pentru a nu merge dupa fenta, vreau sa vad ce vine de la Constanta", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat ca la Bucuresti exista foarte multe propuneri, "toate cu greutate" sau "toate foarte bine motivate", dar mult mai multe decat locurile eligibile.

"Din acest motiv, trebuie o analiza foarte serioasa si, de aceea, am hotarat sa lasam Bucurestiul ultima organizatie despre care discutam. (...) Vor fi multe nume noi. Sunt multi colegi de-ai mei, buni prieteni, vechi prieteni care nu se vor mai regasit pe liste. Vor fi cel putin trei presedinti de organizatii care nu vor fi pe lista", a adaugat Dragnea.

In ceea ce priveste codul de integritate, liderul PSD a aratat ca "nu poate merge nimeni in Parlament care nu respecta codul de integritate".

El a mai afirmat ca exista oameni de afaceri care simpatizeaza PSD si care au sustinut ca vor vota cu acest partid, dar carora "le este frica" sa sponsorizeze in mod legal partidul.

"Din punct de vedere al finantarii, e mai greu, dar e mai bine. (...) Problema e daca sunt firme, companii care vor sa ajute partidul sau daca din interiorul partidului sunt suficiente resurse. Mi-au spus majoritatea colegilor mei ca au vorbit cu oameni de afaceri sa aiba o finantare cinstita, legala, transparenta, prin virament si au spus: 'Nu stiu. Va sustin! Imi place, voi vota cu voi, dar nu o fac.' Le e frica sa sustina campania electorala a unui partid sau altul", a explicat Liviu Dragnea.

El si-a exprimat speranta ca aceasta campanie electorala "sa fie lasata ca o competitie intre partide".

"Chiar nu mi-as dori ca lideri politici, in prag de alegeri, sa inceapa sa fie luati cu duba. Ne-am face de ras", a completat Dragnea.