Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu nu este preocupat de independenta justitiei, ci de urmareste sa scape de ea, raspunzand astfel la o intrebare privind cererea lui Tariceanu ca presedintele sa publice stenogramele discutiilor purtate cu procurorul general si procurorul-sef al DNA.

"Este foarte interesant - vorbim de domnul Tariceanu, cel care a fost urmarit penal pentru minicuna, chiar dat in judecata pentru minciuna penala. Cred ca e aceeasi persoana care acum cativa ani scria biletele "draga Traian" ca sa intervina pentru un prieten nu cred ca este preocupat chiar de independenta justitiei, cred ca se preface si urmareste de fapt sa scape de justitie", a afirmat seful statului, raspunzand unei intrebari din partea jurnalistilor.

Tăriceanu a declarat miercuri că intervenţiile publice ale preşedintelui Klaus Iohannis din aceste zile pe lângă conducătorii Ministerului Public demonstrează 'implicarea sa făţişă şi anticonstituţională în ştirbirea justiţiei'.

Tăriceanu a cerut publicarea stenogramelor discuţiilor purtate de şeful statului cu cei doi responsabili din Ministerul Public. "Credem că declaraţiile date publicităţii până în prezent de preşedintele Iohannis, de procurorul-general şi de procurorul-şef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente", a explicat liderul ALDE, potrivit unui comunicat al partidului.

El a susţinut că opinia publică are dreptul să cunoască "întregul adevăr".