ALDE, partidul condus de Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, a anuntat joi intr-un comunicat de presa ca a semnat joi un acord cu M10, partidul infiintat de Monica Macovei, privind o colaborare la alegerile parlamentare. La scurt timp dupa, M10 a dezmintit intr-o postare pe Facebook aceasta informatie, Monica Macovei a reactionat si a negat la randul sau, iar ALDE a revenit cu precizarea ca, de fapt, au fost doar discutii si nu s-a semnat un acord.

UPDATE 16.45: ALDE revine cu precizari intr-un nou comunicat, "in urma reactiilor aparute in mass-media si a declaratiilor unor politicieni", si afirma ca de fapt nu s-a semnat un acord.

"1. Zilele trecute, a avut loc o intalnire intre conducerea ALDE si M10, reprezentata de catre secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, privind o eventuala colaborare politica in perspectiva alegerilor parlamentare si sprijinirea candidatilor ALDE.

2. Aceasta discutie nu a fost insotita de semnarea vreunui acord intre cele doua partide politice."

UPDATE: Europarlamentarul Monica Macovei, membru fondator al M10: "M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE. Nu vom sustine candidatii ALDE, nu avem nicio colaborare si nici nu avem de gand vreodata sa avem vreo colaborare cu ALDE. Sunt foarte surprinsa si socata ca astfel de minciuni si dezinformari sunt date de ALDE care este un partid parlamentar."

"Dezmintim oficial stirea conform careia am semnat un protocol de alianta cu ALDE!", scrie M10 pe Facebook.

  • Monica Macovei: Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE

Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, a declarat joi, pentru Agerpres, europarlamentarul Monica Macovei, membru fondator al M10, care a anuntat ca va propune excluderea din partid a secretarului general interimar daca a facut acest lucru fara a avea un mandat din partea Biroului Politic National.

"Am vazut acest comunicat al ALDE acum circa o ora si sunt foarte surprinsa si socata ca astfel de minciuni si dezinformari sunt date de ALDE care este un partid parlamentar. Deci, pe scurt, M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, M10 conducerea formatiunii, adica M10 - Biroul Politic National. Nu vom sustine candidatii ALDE, nu avem nicio colaborare si nici nu avem de gand vreodata sa avem vreo colaborare cu ALDE", a afirmat Macovei, membru fondator al M10.

Ea a precizat ca in cazul in care se confirma ca secretarul general interimar al M10, Ovidiu Simion, mentionat in comunicatul ALDE, a semnat un protocol cu Alianta Liberalilor si Democratilor va cere excluderea acestuia din partid: "S-a mentionat in comunicatul ALDE ca protocolul ar fi fost semnat de secretarul general interimar. Daca aceasta persoana a semnat protocolul si se confirma asta, fara mandat de la BPN, pentru ca un astfel de mandat nu a existat, atunci eu, personal, voi propune excluderea lui din partid."

ALDE a sustinut ca din partea M10 a semnat secretarul general Ovidiu Simion.

Redam comunicatul ALDE:

"Conducerea Aliantei Liberalilor si Democratilor a semnat, astazi, un acord privind o viitoare colaborare politica cu formatiunea politica M10, reprezentata de catre secretarul general al partidului, Ovidiu Simion.

Aceasta colaborare politica parafeaza intelegerea dintre cele doua partide politice, prin care M10 va sprijini candidatii ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie.

Alianta Liberalilor si Democratilor este reprezentantul cetatenilor in Parlamentul Romaniei, care sustine drepturile si libertatile cetatenilor, idei ce sunt promovate si de catre partidul M 10."

UPDATE 15.20 Comunicatul replica al M10:

"Conducerea Partidului M10, reprezentata de membrii Biroului Politic National, dezminte categoric informatia din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natura cu Paridul M10. In mod evident, nu vom sustine nici un candidat ALDE la alegeri.

Ne exprimam surprinderea ca astfel de minciuni si dezinformari sunt promovate de ALDE. Membrii partidului strang in acest moment semnaturi numai pentru M10.

Daca se va confirma faptul ca secretarul general interimar al M10 a angajat Partidul fara mandat de la BPN, acesta va suporta consecintele, fiind sanctionat conform prevederilor Statutului Partidului M10."

Europarlamentarul Monica Macovei a demisionat de la conducerea M10 in 28 iunie, iar in aceasta functie a fost aleasa Ioana Constantin, care a demisionat in 10 septembrie, in locul acesteia fiind numit Florin Stan. Si acesta a demisionat in 30 septembrie, noteaza News.ro.