Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, va fi depusa luni la Camera Deputatilor, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Raluca PrunaFoto: Agerpres

Potrivit acestuia, motiunea este intitulata 'Si minciuna poate sa ucida' si ar putea fi dezbatuta si votata de deputati in cursul zilei de marti.

"Se depune astazi (la Camera - n.r.). Textul motiunii este deja redactat si sunt toate sansele ca maine (marti - n.r.) sa se dezbata si sa se si voteze in plen. (...) Declaratiile publice pe care le-a facut dna ministru al Justitiei noua ni se par foarte grave. In acest sens, facem acest demers politic, de care nu cred ca va tine seama prim-ministrul, sa depunem aceasta motiune simpla, iar dna ministru are posibilitatea - daca va dori sa vina in Parlament, pentru ca dl Irimescu nu a venit in Parlament cand s-a dezbatut motiunea simpla impotriva dumnealui -, are sansa sa poata sa explice ce a vrut sa spuna", a declarat Dragnea, luni, la Senat.

Intrebat daca a discutat cu ministrul Justitiei, Dragnea a replicat: "Eu nu am conversatii uzuale cu doamna Pruna si nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu tin sa comunic cu doamna Pruna".

De altfel, demersul din Parlament al social-democratilor a fost anuntat de liderul PSD duminica seara, el explicand intr-o emisiune televizata ca este "foarte grav ca un membru al Guvernului afirma public ca a mintit judecatorii CEDO".

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat, luni, ca nu a discutat cu social-democratii in privinta motiunii simple pe Justitie, dar ca majoritatea parlamentarilor partidului vor sustine acest demers.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a afirmat in sedinta de joi a CSM ca a mintit la Curtea Europeana a Drepturilor Omuluica dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru 7 penitenciare.

Raluca Pruna in sedinta CSM de joi, 6 octombrie:

"Stiti cum e, domnule judecator, ca la penitenciare, unde eu m-am dus si am mintit la CEDO si spun bine mintit la CEDO, ca eu am crezut ca daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman... Deci eu am mintit acolo spunand ca noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niste bune intentii, pentru ca in realitate in buget noi nu avem acesti bani".