Uniunea Salvati Romania a strans pana acum 90.000 de semnaturi pentru inscrierea in alegerile parlamentare dintre cele 200.000 necesare, a anuntat sambata, la Alexandria, vicepresedintele formatiunii, Clotilde Armand, care a subliniat si ca USR nu va face aliante pre-electorale si nici dupa alegeri, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Semnaturile sunt un obstacol clar la democratie. Suntem a doua forta din Bucuresti. Avem cel putin 10% din toata tara. Nu este normal. Strangerea a 200.000 de semnaturi este un lucru dificil. Personal consider ca nu sunt constitutionale. Le vom elimina sau vom scade numarul semnaturilor necesare. Este un obstacol la democratie. Este absurd! Nu vreau sa folosesc semnaturile ca alte partide sa nu aiba acces la candidatura. Avem nevoie de aceste semnaturi. Faptul ca se cer aceste semnaturi este un stres, un risc, o lupta. Oamenii nu mai au incredere in partide, in idei, in programe", a afirmat Clotilde Armand.

Vicepresedintele Uniunii Salvati Romania adaugat ca formatiunea sa nu va face alianta politica inainte sau dupa alegeri: "Nu facem aliante cu partidele parlamentare actuale. Nu facem nici pre-electorale, nu facem nici post-electorale. O sa sustinem un program guvernamental si proiecte, dar o alianta nu vom sustine. Daca cineva din guvern nu mai respecta criterii de integritate, retragem sustinerea noastra. Suntem extrem de relaxati pentru ca nu vrem nimic. Vrem un guvern cu un proiect bun si cu oameni buni."

USR vrea sa infiinteze o filiala in judetul Teleorman, iar simpatizantii au reusit sa stranga pana acum 400 de semnaturi din obiectivul stabilit de 3.500.