Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a anuntat pe Facebook sambata dimineata ca a fost invitat la lansarea programului de guvernare al PNL in cadrul Consiliului National ce are loc sambata si va participa, insa precizeaza ca a decis ca nu va candida la alegerile parlamentare, asa cum se vehiculase.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

"Am fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului National Liberal si am acceptat invitatia (asa cum as accepta si daca ar veni din partea altor partide politice interesate de Sanatate). Voi merge pentru a vorbi despre sistemul sanitar, cum l-am gasit si ce se poate face mai departe pentru insanatosirea lui. Dupa 4 luni la Ministerul Sanatatii, stiu ca acest lucru este posibil. Merg acolo pentru ca, indiferent de partid, politicienii vor forma viitorul Parlament al Romaniei si de votul si de prioritatile lor va depinde sanatatea noastra.

Pentru ca as vrea sa opresc orice speculatii inutile, anunt aici ca nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. La Ministerul Sanatatii lucram la cateva proiecte importante pentru pacienti si personalul medical si voi folosi fiecare ora care mi-a mai ramas din acest mandat pentru a le duce la capat. Desigur, nu as vrea ca acestea sa fie folosite ca munitie electorala. Mai degraba mi-as dori ca, odata finalizate, sa reprezinte o fundatie solida de constructie pentru viitorul Parlament si viitorul Guvern" afirma Voiculescu.

PNL se reuneste sambata in cadrul Consiliului National, forul extins de conducere din care fac parte si liderii din teritoriu, unde urmeaza sa voteze decizia ca Alina Gorghiu sa fie presedinte unic si Daniel Buda imputernicit in locul lui Vasile Blaga pentru a semna listele la alegeri.

De asemenea, se vor sustine discursuri pentru lansarea a trei domenii din programul de guvernare: economie, sanatate si educatie. Ministrul Sanatatii este programat sa sustina un discurs spre finalul evenimentului, inaintea Alinei Gorghiu.