Presedintele PNL Alina Gorghiu ar putea deschide lista pentru Senat la alegerile parlamentare, din partea liberalilor timiseni, luandu-i locul lui Vasile Blaga, care si-a retras candidatura, a afirmat, vineri, liderul PNL Timis, Nicolae Robu, potrivit Agerpres.

PNL Timis trebuia sa finalizeze in sedinta Biroului Politic Judetean de joi lista cu aspirantii la Camera Deputatilor si Senat, care sa fie inaintata conducerii nationale, unde listele si ierarhiile vor deveni definitive.

"Presedintele national al PNL, Alina Gorghiu, ne-a rugat sa amanam luarea unei decizii pana saptamana viitoare. Eu am spus ca venirea cuiva din afara pe lista nu e nicio problema, poate fi chiar Alina Gorghiu candidat, dar nu suntem o filiala careia sa i se impuna pe cineva", a declarat Robu intr-o conferinta de presa.

Primarul Timisoarei a mentionat ca nu stie ce idei de schimbari ar mai putea interveni in privinta listelor, subliniind ca PNL Timis nu va accepta sa i se impuna, Alina Gorghiu fiind singura agreata intrucat are calitatea de lider national.

"Nu stiu ce idei ar putea sa apara, dar in principiu noi nu o agream decat pe presedinta PNL Alina Gorghiu. Nu stiu ce mari personalitati ar putea aparea in discutie, dar nicidecum nu se va putea pune problema de impunere, pentru ca Timisul este una dintre cele mai puternice filiale PNL din tara si-si cere drepturile ei, inclusiv stabilirea candidatilor, pe care o face cu discernamant pentru atingerea unui scor cat mai bun", a precizat el.