Presedintele interimar al PNL Maramures, deputatul Mircea Dolha, a anuntat vineri ca viceprimarul cu atributii de interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, fost membru al Coalitiei pentru Baia Mare, s-a inscris in PNL, iar membrii Coalitiei pentru Baia Mare, formata din PNTCD, Forumul Democrat al Germanilor din Romania si PSRo - au semnat un protocol cu liberalii, care prevede o sustinere reciproca in Consiliul local, transmite Agerpres.

La semnarea protocolului au participat liderii partidelor politice, inclusiv primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

"PNL Maramures a mandatat o comisie de negociere cu membrii Coalitiei pentru Baia Mare care a stabilit termenii unui protocol care prevede o sustinere reciproca in CL Baia Mare, poate si intr-o noua formula in CJ Maramures, dar mai vedem. Protocolul prevede: sustinerea si implementarea proiectelor comune in cadrul CL Baia Mare si CJ Maramures, participarea in comun la alegerile parlamentare din anul 2016, in vederea obtinerii locului I pe judet la mandatele de parlamentari. De asemenea, s-au convenit urmatoarele: toti consilierii locali din Coalitia pentru Baia Mare, inclusiv Forumul German, se vor inscrie in PNL, in CL Baia Mare se va forma Grupul comun de consilieri compus din PNL, PSRo, PNTCD si FDGR, dl. Marinel Rob, primar interimar al municipiului Baia Mare, devine membru PNL si liderul Grupului care se intituleaza mai departe Coalitia pentru Baia Mare" a spus Dolha.

PNL va nominaliza un consilier local pentru functia de consilier cu atributii de viceprimar la nivelul municipiului Baia Mare care va beneficia de sprijinul consilierilor locali.

In cazul in care primarul ales Catalin Chereches - care a castigat mandatul din partea Coalitiei pentru Baia Mare - isi reocupa functia, PNL va desemna un consilier care sa ocupe functia de viceprimar.

Coalitia pentru Baia Mare, potrivit protocolului, va desemna "o persoana cu notorietate care beneficiaza de incredere in randul cetatenilor, care nu va incalca criteriile de integritate ale PNL", pentru a-si depune candidatura pe locul intai la una dintre listele PNL Maramures pentru alegerile parlamentare din iarna.