Presedintele Klaus Iohannis a respins, vineri, dupa o intalnire la Palatul Cotroceni cu sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, acuzatiile presedintelui Uniunii Nationale a Judecatorilor, Dana Garbovan, care a vorbit despre un interes "nefiresc" al sefului statului pentru "dosare punctuale". Intrebat cum vede declaratiile Danei Garbovan, Iohannis a raspuns: "Sincer? In nota campaniei pentru Consiliul Superior al Magistraturii''. ''Eu nu reprezint doar statul roman, ci si societatea romaneasca. Eu sunt mediator intre stat si societate. Pe mine ma intereseaza ca toate institutiile statului sa functioneze foarte bine'', a adaugat seful statului.

Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat joi, la Palatul Cotroceni, incetineala cu care inainteaza dosare importante, precum cele ale Mineriadei si Revolutiei. Seful statului a spus ca s-a intalnit cu procurorul general la Cotroceni si l-a rugat sa existe mai multa celeritate in cazul dosarelor vechi.

"Avem dosare vechi, unele extrem de vechi", a spus presedintele, acuzand ca "este inacceptabil sa nu stim ce s-a intamplat la mineriade si la Revolutie. Vorbesc de oameni care au incalcat legea, nu de o vina istorica. Nu este treaba istoricilor inca, este a procurorilor. "Iar acolo unde nu sunt infractiuni, unde sunt delatiuni comise", presedintele a cerut sa se restabileasca adevarul in privinta persoanelor acuzate.

Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Garbovan, a declarat, referitor la cererea de urgentare a dosarelor facuta de seful statului, ca "daca este vorba de dosare punctuale, este o chestiune absolut nefireasca".

"Daca este vorba de dosare punctuale, din punctul nostru de vedere este o chestiune absolut nefireasca si arata exact o mentalitate gresita a modului in care Executivul si celelalte puteri ale statului se raporteaza la procurori", a sustinut Dana Garbovan.