Deputatul Elena Udrea a anuntat, miercuri, la sediul instantei supreme, unde se judeca un nou termen in dosarul Gala Bute, ca va candida ca independent la alegerile parlamentare din acest an, relateaza News.ro. Elena Udrea spune ca isi doreste ca, in situatia in care va fi aleasa in Parlamentul Romaniei vrea sa faca parte din comisia comuna de control parlamentar al Serviciului Roman de Informatii si chiar sa obtina functia de presedinte "pentru ca oricum, cei care se afla acum in aceste functii sunt niste carpe".

Elena Udrea (foto arhiva)Foto: Agerpres

Udrea a precizat ca va strange semnaturi in strada si isi va face o campanie ieftina pe Facebook. Ea a precizat ca nu s-a consultat cu fostul presedinte Traian Basescu si ca, de aici incolo, drumurile lor se despart.

In urma cu o saptamana, Elena Udrea spunea ca se mai gandeste daca va candida la alegerile parlamentare, ea sustinand atunci ca "este evidenta o implicare a Directiei Nationale Anticoruptie in activitatea politica". Udrea a facut aceste declaratii pe 27 septembrie, in fata Sectiei 2 de Politie, unde s-a prezentat pentru controlul judiciar.

Cu aproximativ doua saptamani in urma, fostul ministru sustinea ca nu se gandeste deocamdata la politica: "Ma gandesc sa urmez calea credintei si a ajutorarii oamenilor prin puterea credintei."

Pe 22 septembrie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar de procurorii DNA in cel mai recent dosar in care este vizata, cel privind finantarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Basescu, fiind acuzata de cinci infractiuni de spalare de bani.

In acelasi dosar a fost pusa sub control judiciar si Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu. Ea este acuzata de instigare la abuz in serviciu si la spalare de bani.