Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a afirmat, in legatura cu initiativa infiintarii unei Autoritati Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor, ca este ridicol ca presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, care sustine aproximativ 20 de penali pe listele pentru parlamentare. vrea sa legifereze in domeniul justitiei.

Ovidiu RaetchiFoto: Hotnews

"Infiintarea unei asa-zise Autoritati Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor, sub control parlamentar, este doar cea mai recenta inventie a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de a pune sub control justitia. Este de-a dreptul ridicol ca Tariceanu - la randul sau trimis in judecata de DNA - si cu 20 de penali pe listele pentru alegerile parlamentare, vrea sa legifereze in domeniul Justitiei. ALDE a devenit un fel de insula Elba a penalilor din politica. Desi, in mod normal, politicienii cu probleme cu legea ar trebui sa faca un pas in spate, exilul la ALDE a devenit cea mai recenta moda in randul acestora. Presa a nominalizat deja aproximativ 20 de politicieni cu probleme cu legea pusi pe liste de ALDE, dar sunt sigur ca Tariceanu nu se opreste aici", afirma vicepresedintele PNL Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa.

"Astfel, printre altii, pe listele ALDE o sa ii gasim pe Tudor Pendiuc (trimis in judecata pentru coruptie), Dorinel Ursarescu (condamnat la un an de inchisoare cu suspendare), Andrei Volosevici (trimis in judecata pentru abuz in serviciu), Mircea Molot (urmarit penal pentru trafic de influenta), Ion Ariton (trimis in judecata), Cristian David (trimis in judecata pentru luare de mita), Ovidiu Silaghi (urmarit penal), Gigi Chiru (condamnat in prima instanta la sase luni inchisoare cu suspendare), Steluta Cataniciu (acuzata de ANI de conflict de interese administrativ), Adrian Stef(acuzat de ANI de conflict de interese penal), dar si Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian, salvati de Parlament in dosarele de coruptie" mai sustine el.

Calin Popescu-Tariceanu urmeaza sa depuna un proiect legislativ pentru infiintarea Autoritatii Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor, o entitate independenta care va fi controlata de o comisie de supraveghere din care vor face parte si judecatori si parlamentari. Anuntul a fost facut de presedintele Senatului marti seara, intr-o conferinta de presa, el precizand ca este nevoie sa se revina la o "normalitate", in care cetatenii Romaniei sa nu se simta "terorizati" precum in anii '50 care "pare ca se intorc".