Nici Sapunaru, deputat de Vrancea timp de 4 legislaturi, incepand din anul 2000, membru PNL din anul 1990 si presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, a anuntat ca nu va candida la alegerile parlamentare din acest an. "In 11 decembrie, se incheie un capitol important al carierei mele politice. Nu ma voi afla pe lista de candidati ai PNL Vrancea la alegerile parlamentare", anunta Nini Sapunaru, intr-un comunicat. "Exista viata dupa Parlament! Ii asigur pe toti cei care ma cunosc si pe toti cei alaturi de care am lucrat ca voi ramane acelasi om integru, acelasi liberal vechi si acelasi om care crede in forta Partidului National Liberal. Haideti sa ne apucam de treaba, sa castigam alegerile si sa asiguram guvernarea tarii!", adauga Nini Sapunaru.

Nini SapunaruFoto: Agerpres

Anuntul integral facut de Nini Sapunaru:

"Sunt membru al Partidului National Liberal din 1990. Mi-am inceput cariera politica ca presedinte al organizatiei de tineret, lipind afise pe strazile Focsaniului. De atunci si pana astazi, am trecut prin toate campanile electorale, toate scrutinele si toate evenimentele care au influentat istoria acestui partid. Am fost, pe rand, presedintele Organizatiei de Tineret a PNL Vrancea, presedintele Organizatiei Municipale Focsani a PNL Vrancea, consilier local in Consiliului Local al Municipiului Focsani, vicepresedintele, apoi presedintele Filialei Vrancea a PNL sau membru in Biroului Politic Central al PNL.

Incepand cu anul 2000, vrancenii m-au ales pentru a-i reprezenta in Camera Deputatilor. Am facut-o cu responsabilitate si cu mandrie. Am initiat sau am contribuit la legi care sa imbunatateasca viata celor care m-au ales si a tuturor locuitorilor Romaniei. Am fost reales in 2004, 2008 si 2012. Nu pot decat sa le multumesc vrancenilor pentru increderea pe care mi-au acordat-o si pe care am simtit-o de fiecare data cand am vorbit cu cei care mi-au acordat votul.

In 2013 am devenit presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor. Prin propunerile mele legislative, am incercat sa fac viata fermierilor si producatorilor agricoli mai buna. Dovada stau Legea supermarketurilor, Legea Viei si Vinului, Legea cooperatiei sau alte legi pe care le-am initiat sau discutat in interiorul Comisiei.

In 11 decembrie, se incheie un capitol important al carierei mele politice. Nu ma voi afla pe lista de candidati ai PNL Vrancea la alegerile parlamentare.

Pe de o parte imi pare rau, deoarece nu imi voi putea duce la capat toate proiectele pe care le-am initiat in Parlamentul Romaniei. Pe de alta parte, sunt multumit de faptul ca PNL Vrancea propune candidati puternici, care vor aduce plusvaloare noului legislativ.

Pe cei care cred ca voi parasi partidul in curand ii asigur ca se insala. Am fost, sunt si voi ramane liberal, iar liberalismul adevarat in Romania exista doar in cadrul Partidului National Liberal. Voi face campanie alaturi de colegii din PNL Vrancea si alaturi de candidatii filialei si vom incerca, impreuna, sa stopam pesedizarea judetului si sa ne asiguram ca punem Vrancea pe drumul dezvoltarii, deoarece de prea mult timp acest judet a fost tinut in urma.

Exista viata dupa Parlament! Ii asigur pe toti cei care ma cunosc si pe toti cei alaturi de care am lucrat ca voi ramane acelasi om integru, acelasi liberal vechi si acelasi om care crede in forta Partidului National Liberal.

Haideti sa ne apucam de treaba, sa castigam alegerile si sa asiguram guvernarea tarii!"