Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca invitarea fostului pugilist american Mike Tyson in plenul Senatului nu este o propunere onoranta pentru institutia Parlamentului.

"Cine e Mike Tyson? Inteleg ca vine sa ajute PNL la campanie, sa rezolve problemele pe care ei nu le pot ...? Cred ca cei care au facut aceasta propunere nu au stat sa se gandeasca foarte mult, din pacate. Nu mi se pare ca este o propunere care sa fie onoranta pentru institutia Parlamentului, din contra, imi pare rau", a spus Tariceanu marti, la Senat, conform Agerpres.

El a subliniat ca ii admira pe marii sportivi, dar ii prefera pe cei care in viata privata au avut un comportament ireprosabil.

"Sunt intotdeauna admiratorul marilor sportivi, insa, daca la Mike Tyson ar fi fost numai aceasta chestiune, si tot probabil nu ar fi fost justificata invitarea lui. Banuiesc ca nu vrea sa ne si vorbeasca. Dar pe langa activitatea lui sportiva Mike Tyson s-a distins in viata particulara cu o serie intreaga de probleme care l-au dus in final chiar la inchisoare. Sigur, un astfel de personaj... Componenta sportiva e una, dar nu o putem disocia. Sunt mari sportivi care in viata privata au avut un comportament ireprosabil. Si ii prefer pe aceia", a aratat Tariceanu.

Fostul pugilist american Mike Tyson va vizita, miercuri, Palatul Parlamentului si va participa ca invitat la sedinta plenului Senatului.

"Maine (miercuri - n.r.), in cadrul sedintei de dimineata a plenului Senatului, va veni si domnul Mike Tyson, care este recunoscut in lumea sportului si a filantropiei, in general. Va veni si va fi salutat in cadrul Senatului. Bineinteles, va vizita si aceasta cladire frumoasa, si Bucurestiul. Aterizeaza maine dimineata, la 11.00. Nu stiu restul programului", a declarat secretarul liberal al Senatului, Ben-Oni Ardelean.

Potrivit News.ro, fostul campion mondial la categoria grea, in varsta de 50 de ani, vine in Romania pentru a participa la conferinta de lansare a unei bauturi energizante.