Deputatii urmeaza sa voteze marti in plen asupra cererii DNA de retinere si arestare preventiva pe numele deputatului PMP Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, acuzat de trafic de influenta. Va fi un vot secret cu bile pentru fiecare cerere. Deputatii juristi au dat luni aviz favorabil cererii procurorilor anticoruptie.

Avizul este consultativ, insa obligatoriu procedural. "Exista in momentul de fata un dosar pe rolul instantei.

Prin votul colegilor nu se poate impiedica actul de justitie", a spus Gurzau intrebat la ce se asteapta de la votul deputatilor de marti din plen. Adrian Gurzau este vizat in dosarul in care au fost retinuti Angela Toncescu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig, si Dan Hosu, sotul fostului procuror sef interimar al DIICOT.

Procurorii sustin ca, in perioada 8 aprilie 2015 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru si incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-ar fi promis deputatului Adrian Gurzau, "administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre firma respectiva, in calitate de prestator si S.C. CARPATICA ASIG SA, in calitate de beneficiar". Potrivit DNA, contractul ar fi fost incheiat in data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea si in complicitate cu Angela Toncescu.

Obiectul contractului il constituia furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de "relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing", pe o durata minima de 5 ani.

Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilita la suma de 10.000 de euro + TVA, platita de S.C. CARPATICA ASIG SA lunar, urmand ca pentru urmatoarele 60 de luni, valoarea contractului sa fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare luna.

Valoarea totala a contractului pe perioada preconizata este de 270.000 de euro+TVA, sustin procurorii anticoruptie.

"Contractul incheiat a fost pagubos pentru CARPATICA ASIG SA, in contextul in care, la momentul incheierii, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute", noteaza DNA.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a Angelei Toncescu, a lui Dan Hosu si a lui Ion-Sorin Tatu. Cei trei urmeza sa fie prezentati, in cursul zilei de marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.