¬Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca "doar in situatii foarte speciale este bine sa existe un guvern tehnocrat" si a reafirmat ca in urmatorii patru ani este nevoie de un guvern politic, potrivit Mediafax. Intrebat de catre jurnalisti daca este bine ca acest Guvern sa fie tehnocrat, Klaus Iohannis a precizat ca "in esenta, un guvern trebuie sa fie politic. Insa, in anumite situatii foarte speciale, este bine sa existe un guvern tehnocrat, pentru o perioada intotdeauna limitata in timp. Perioada 2016 - 2020 este o perioada limitata de mandatul politic si are nevoie de un guvern politic", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

Seful statului a participat, luni, la o serie de evenimente desfasurate sub egida "Timisoara - Centru academic, cultural si stiintific".

Presedintele declarase, si pe 12 septembrie, ca guvernul tehnocrat a fost o solutie pentru o perioada limitata si ca, dupa alegeri, nu se poate discuta decat despre guvern politic: "Eu pot sa va spun parerea mea foarte simplu si foarte clar: o tara trebuie sa aiba un guvern politic. E simplu de tot. Faptul ca in aceasta perioada de criza am propus o persoana neafiliata politic si va amintiti ca l-am rugat la vremea respectiva pe Ciolos sa propuna un Guvern independent de politic, adica un guvern tehnocrat, a fost o solutie pentru o perioada limitata. Eu cred ca dupa alegeri nu putem sa discutam de altceva decat de un Guvern politic", spunea atunci Klaus Iohannis.