​Liderul Partidului Romania Unita (PRU), deputatul neafiliat Bogdan Diaconu, propune printr-un proiect de lege desfiintarea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si, pe care il acuza ca se afla sub controlul UDMR si ca este o "institutie anti-romaneasca". Diaconu a fost amendat de CNCD pe 13 mai, pentru declaratii homofobe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul de lege se afla in dezbatere publica la Camera Deputatilor si prevede abrogarea Legii nr. 48/2002 de aprobarea a infiintarii CNCD.

Diaconu afirma ca aceasta "institutie bugetara" "a facut dovada in decursul anilor ca functioneaza ca o institutie antiromaneasca si anti-nationala, fiind doar un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria lor tara.

"CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor romanilor care au luat atitudine impotriva extremismului maghiar. (…) CNCD a devenit un instrument de sustinere al autonomiei teritoriale maghiare si al actiunilor teroriste, sustinand ca Beke Istvan si Szocs Zoltan, retinuti pentru acte de terorism, ar fi fost discriminati!" se arata in expunerea de motive.

Diaconu afirma ca CNCD este "sub controlul UDMR".

Bogdan Diaconu a fost amendat de CNCD cu suma de 4000 de lei pe 13 mai, in campania electorala de la locale - a candidat la primaria Capitalei - si a avertizat atunci ca va desfiinta institutia. Diaconu a fost amendat pentru declaratii homofobe, dupa ce a declarat ca va interizce paradele gay daca va ajunge primar.

Pe 17 mai a depus acest proiect la Senat, insa pe 26 septembrie acesta a ajuns la Camera Deputatilor, intrucat Senatul este camera decizionala.