Catalin Frangulea, vicepresedinte al Organizatiei de Tineret a ALDE, a anuntat ca a fost exclus din partid, in urma scrisorii deschise adresate liderilor TLDE prin care le cerea sa sustina introducerea unor criterii de integritate pentru candidatii partidului la parlamentare, Frangulea apreciind ca Alianta Liberalilor si Democratilor s-a transformat in Alianta Dictatura Penalilor, transmite News.ro.

Catalin Frangulea sustine ca scrisoarea deschisa pe care a adresat-o tinerilor din ALDE a dus la anularea sedintei Biroului Politic National al Tineretului ALDE, la solicitarea conducerii centrale a partidului, intalnirea fiind reprogramata pentru sambata viitoare, astfel incat sa participe si copresedintii Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin.

"Totusi, sambata, cele doua factiuni, TC si TLR (Tineretul Conservator si Tineretul Liberal-Reformator - n.red.), caci vorbim despre factiuni si nu grupuri din moment ce sustin penalii, s-au intalnit in sedinte separate si au decis excluderea mea din partid doar pentru ca am avut curajul sa iau pozitie fata de deciziile conducerii seniorilor", transmite Frangulea.

El sustine ca interventia conducerii centrale in TLDE arata ca democratia interna de partid nu este respectata. "Gestul, fara precedent in scurta istorie a acestui partid, reprezinta un asalt al seniorilor impotriva unui initiative de buna credinta venita din zona tineretului (...) In urma interventiei conducerii centrale, tineretul ALDE a incetat sa mai fie reprezentativ. Conducerea centrala ne-a demonstrat ca avem dreptul sa existam in acest partid doar in masura in care imitam comportamentul seniorilor, oricare ar fi acesta", sustine Frangulea.

Catalin Frangulea, vicepresedinte al Organizatiei de Tineret, le-a trimis, vineri, o scrisoare deschisa colegilor din conducerea TLDE in care le cere ca, la sedinta Biroului Politic National al organizatiei, care urma sa se desfasoare sambata, sa fie adoptate criterii de integritate care sa se aplice candidatilor la alegerile parlamentare astfel incat pe listele partidului sa nu se regaseasca persoane urmarite penal sau condamnate pentru fapte de coruptie, incompatibilitate sau conflict de interese.

Discutiile in ALDE legate de necesitatea stabilirii unor criterii de integritate pentru candidatii partidului au fost declansate, luni, de catre senatorul Vasile Nistor, presedinte executiv al partidului, care a cerut demisia lui Calin Popescu-Tariceanu de la conducerea Senatului din cauza problemelor acestuia cu justitia si convocarea unui Congres extraordinar in care sa fie stabilite niste criterii de ordin etic in selectarea candidatilor pentru alegerile parlamentare.