Vicepresedintele PNL Mircea Hava se declara convins de faptul ca Dacian Ciolos va accepta sa continue guvernarea sustinut de PNL, intrucat "e un om deosebit", care "a lasat o leafa si o pozitie fantastica" pentru a fi in Romania, transmite Mediafax.

Intrebat, duminica, daca Dacian Ciolos va accepta sa continue guvernarea sustinut de PNL, in conditiile in care partidul va avea majoritate, Hava a raspuns ferm: "Da, sunt sigur".

"Pe viitor vor veni multe lucruri si, va spun cinstit, este legat de premierul Ciolos pe care noi, PNL, dorim sa-l sustinem pentru ca programul dansului este similar cu programul nostru si dorim sa-l sustinem in continuare ca premier", a spus liderul liberal.

Potrivit vicepresedintelui PNL, Dacian Ciolos nu a venit in Romania ca "un aventurier".

"Ciolos a lasat o leafa si o pozitie fantastica, la care toti visam, ca sa vina aici sa fie ciuca batailor, sa fie responsabil pentru ca ploua, ninge si ce mai vreti dumneavoastra, dar a vrut sa faca lucrul acesta si asta demonstreaza ca domnul Ciolos e un om deosebit. El are un program care e similar cu al nostru, nu poti sa ai un program de dreapta decat daca esti de dreapta. Eu sunt sigur, acum, ca domnul Ciolos va dori sa continuam impreuna acest lucru", a spus Hava.

In alta ordine de idei, Mircea Hava a spus ca a fost propus de catre Vasile Blaga si alti colegi sa preia functia de copresedinte al PNL, insa a refuzat.

"Era o propunere ca eu sa merg copresedinte (...) A fost aceasta discutie, am spus ca nu, pentru ca avem nevoie de un singur presedinte. Fuziunea trebuie terminata, eu cred ca am terminat-o, toti avem incredere in Alina (Gorghiu - n.r.). Alina nu ramane acolo un fel de dictator cum ar crede cineva. E un om echilibrat, care respecta ceea ce am hotarat", a afirmat Hava.