Liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea pe care o reprezinta nu doreste sa faca o alianta in vederea guvernarii, insa vrea sa voteze pentru un guvern si, in acest sens, va negocia pe program, nu pe pozitii de ministri, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul USR a tinut sa precizeze ca, potrivit cifrelor din sondaje, in momentul acesta, PSD si ALDE nu ar avea nicio problema sa formeze guvernul, insa "PSD a fost de multe ori in situatia castigatoare, chiar cu doua saptamani inainte de alegeri si de multe ori prezenta masiva la vot a rasturnat calculele dinainte".

"Eu sper sa se intample acelasi lucru. Noi nu vrem sa facem o alianta, insa vrem sa votam pentru un guvern (...) negociind cu primul-ministru pe program, nu neaparat pe pozitii de ministru, pentru ca nu ne intereseaza. Pe program si neavand presiunea interna din partid a unor oameni si grupuri care vor sa fie ministri, vom putea sa avem o abordare morala asupra actului de guvernare", a explicat Nicusor Dan.

In ce priveste cooptarea pe listele USR pentru parlamentare a unor ministri, Nicusor Dan a aratat ca negocierile cu acestia sunt intr-o stadiu avansat.

"Sunt unii care, practic, au decis ca vin la noi, insa au lucruri de terminat acolo. Raspunsul final va veni pe 20 octombrie. Sunt 5-6 cu care stam de vorba. Sa lasam informatia asa cum am prezentat-o", a spus Nicusor Dan.