Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a fost desemnat, sambata, sef de campanie al PNL la alegerile parlamentare, a anuntat vicepresedintele partidului Raluca Turcan, potrivit News.ro. Turcan a precizat ca nominalizarea a fost facuta de catre liderul PNL, Alina Gorghiu.

Gheorghe FalcaFoto: Agerpres

Decizia urmeaza sa fie validata in Biroul Politic al PNL care va avea loc saptamana viitoare.

Falca va prelua astfel coordonarea campaniei de la fostul lider al partidului Vasile Blaga, care miercuri si-a dat demisia din functia de copresedinte, dupa inceperea urmaririi penale impotriva sa pentru fapte de coruptie.

Liderii aripii democrat-liberale din PNL au decis, sambata, dupa doua ore de dezbateri, ca Alina Gorghiu sa ramana presedinte unic al PNL, in timp ce europarlamentarul Daniel Buda sa aiba imputernicire de a vota listele pentru alegerile parlamentare ca prim-vicepresedinte.

Partidul National Liberal urmeaza sa convoace, pentru saptamana viitoare, sambata, Consiliul National de Coordonare, forul cel mai apropiat de Conventia Nationala, pentru validarea deciziei luate de democrat-liberali, privind presedintia unica a partidului si desemnarea lui Daniel Buda prim-vicepresedinte, pentru a contrasemna listele la alegerile parlamentare.

Ultimul Consiliu de Coordonare a avut loc in 2015, cand au fost validate criteriile de integritate si a fost votat Ilie Bolojan in functia de secretar general al partidului.

Consiliul National de Coordonare este forul cel mai apropiat de Conventia Nationala. Din for fac parte liderii de organizatii judetene, parlamentari, europarlamentari, alesi locali si delegati din toate filialele partidului.